Obnovljena inicijativa o otvaranju graničnog prelaza u Haništima

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Već 5 godina obnavlja se inicijativa za otvaranje graničnog prelaza između Petnjice i Tutina, koju je pokrenula Stranka pravde i pomirenja.

Skupu su prisustvovali odbornik SPP-a u Petnjici Almir Muratović, odbornici SPP-a u Tutinu Tajip Đondić i  Smail Alić i ispred SNP-a Zaim Ličina.

Odbornik Almir Muratović građanima Crne Gore čestitao Dan nezavisnosti uz podsječanje o obećanju o pograničnim olakšicama.

“I ovog 21. maja Opštinski odbor SPP Petnjica je pokrenula inicijativu o otvaranju graničnog prelaza u mjestu Haništa, između linije spajanja opštine Petnjica i opštine Tutin kako bi se građanima omogućilo da brže i lakše prelaze ovu administrativnu liniju. Prije pet godina smo uputili zahtjev prema Vlaci CG i nadležnim institucijama, ovim putem ih podsjećamo na inicijativu koju smo pokrenuli sa mještanima i ostalim političkim subjektima koji su se pridružili iz Petnjice i Tutina. Ovu priliku bih iskoristio da čestitam građanima CG Dan nezavisnosti uz podjećanje za taj 21. maj o obećanju o pograničnim olakšicama građanima pograničnih opština.” Istakao Almir Muratović.

Iz Stranke pravde i pomirenja apelovali na to da nadležni organi budu ažurniji ka ostvarenju ovog zahtjeva koji je od zajedničkog interesa.

“Upućujem apel granačnim državama, nadležnim organima, Vladi RS i Vladi CG da imaju više razumijevanja za zaista velike problem mještana ovih sela sa jedne is a druge strane granice. Zašto bi narod putova 120 km do prelaza na Mehovom Kršu i nazad, umjesto da prođe 10 km ovdje? Nadamo se da će i jedni i drugi imati više razumijevanja i udovoljiti zahtjevima ovih mještana ovdje.” Istakao Tajip Đondić

Iz SNP-a naglasili da bi se ovim graničnim prelazom olakšalo svima.

“Po peti put se okupljamo ovdje za dobro ovih naših građana, posebno građana opštine Petnjica jer bi od velikog značaja bilo da otvorimo ovdje legitimni granični prelaz, da bi mogli građani legitimno da prolaze jer veliku potrebu imamo za ovaj granični prelaz. Mi živimo tu nadomak obližnjih sela Đerekare , Suhi Do, Boroštica koja su 10-15km udaljena od ovog mjesta, da ne bi išli, zaobilazili i umjesto 10-15 km, mi moramo da prelazimo 120km. Vezalli smo prijateljstvo, kumstvo, svojstvo pa nam je velika potreba da nam se omogući legalni protok ljudi.” istakao Zaim Ličina.

Sa ovom inicijativom će se nastaviti sve dok zahtjev ne bude ispunjen, poručuju iz SPP-a.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić / FOTO – SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img