Muftija sandžački hfz.Kujević održao hutbu na Paricama

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević održao je danas (17. 05. 2019.) hutbu u Hajrudin bajrakli džamiji na Paricama.
Muftija Kujević je govorio o radosnim vijestima za one koji vjeruju i čine dobra djela. Milostivi Gospodar na mnogo mjesta spominje u Kur'anu radosne vijesti kao i Njegov plemeniti Poslanik alejhi selam u svojim hadisima.
Vjernici će se radovati na dunjaluku zbog uspjeha koji će im se dati, na samrti kada će ih meleki milosti ohrabriti, u kaburu kada im se u džennetsku bašču pretvori, na danu proživljenja kada će straha biti sačuvani i kada budu u džennet ušli zbog svih vrsta nagrade koje će imati.

Zato neka se raduju oni koji namaz kalanjaju, poste, zekat izdvajaju, Kur'an uče, salavate donose, Allaha spominju, dobročinstvo čine i mnoga druga dobra djela rade.
Na kraju svog izlaganja Muftija se osvrnuo na dio nagrade koju je Allah pripremio u džennetu za sve one koji ustrajavaju na pravom putu i pozvao sve muslimane da pomognu rad i funkcioniranje vakufskih kuhinja koje djeluju u okviru CHR Hajrata.

SANA – Armin Demić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img