Home Vijesti Pripadnici MUP-a Novi Pazar održali predavanje u Gimnaziji

Pripadnici MUP-a Novi Pazar održali predavanje u Gimnaziji

1147
0

Policijska uprava u Novom Pazaru drugu godinu za redom u periodu maturskih proslava organizira edukativne tribine sa ciljem povećanja bezbijednosti učenika.

Tribina „Matura 2019.“ održana je u prostorijama Gimnazije. Iz policijske uprave istakli da će ovakva predavanja pored Novog Pazara biti održana i na području Tutina i Sjenice.

“Cilj nam je da informišemo naše maturante o njihovoj bezbijednosti, o nekim stvarima koje su štetne po njih i da ovu godinu zajedno sa maturskim večerima koje će oni organizirati ispratimo do kraja. Mi smo i prošle godine sproveli projekat “Matura 2018.” i mogu da kažem da smo na teritoriji Novog Pazara, Tutina i Sjenice imali veoma veliki uspjeh u sporvođenju ovog projekta.” istakao načelnik Odjeljenja policije PU Novi Pazar

Direktor Gimnazije naglasio da su rezultati ovakvih tribina vidljivi jer prethodne godine nije bilo nikakvih incidenata.

“Opšte je poznato da u ovom period maturanti tokom završetka organizuju razne vožnje gradom, razna slavlja tokom mature. Nama je veoma bitno da naši učenici budu bezbijedni, iz tog razloga smo u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova organizovali ova savetodavna predavanja koja će njima da pomognu da oni shvate ozbiljnost stvari koje čine tokom tih dana završetka.” istakao Nermin Dražanin.

Učesnici tribine apelovali su na učenike da ne koriste vozilo dok su u alkoholisanom stanju, da pozovu roditelje i da ne sedaju u automobil sa osobama koje su vidno alkoholisane.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić / FOTO – SANA