RAMAZANSKI PROGRAM CHR ”HAJRAT” – Izgradnja kuće porodici Memić iz Sjenice

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Centar za humanitarni rad ”Hajrat” privodi kraju izgradnju kuće porodici Memić iz Sjenice i priprema skorije useljenje koje se očekuje u toku mjeseca Ramazana – ističe direktor Centra za humanitarni rad ”Hajrat” Mersad ef. Bećirović.

Prije samo nekoliko ”Hajrat” je uradio prilog o ovoj porodici u kojem se govori o nedaćama koje su zadesile ovu porodicu.

Mevluda Memić je samohrana majka, njezin muž preselio je prošle godine a njen sin je u teškom udesu povredio kičmu i nije u stanju raditi i izdržavati porodicu.

Taj prilog je obišao svijet i došao do Australije odakle se javio dobrotvor koji je izrazio želju da ostane anoniman a da u saradnji sa ”Hajratom” finansira sve ostalo do useljenja porodice.

Ova porodica se hrani u Vakufskoj kuhinji Centra za humanitarni rad ”Hajrat” u Sjenici i kako kaže ova samohrana majka: ”Da mi nije Hajratove kuhinje ne bih imala ni šta jesti.”

Kuća je ukrovljena i ono što sada slijedi jesu unutrašnji radovi.

”Presretna sam jer se ovo radi. Zahvaljujem se Hajratu i svim donatorima. Ja sam bolesna, kiriju jedva sastavljam da platim. Hranim se u Vakufskoj kuhinji.” – Kazala je ova samohrana majka

Podsjećamo vas da sve aktivnosti ”Hajrata” možete pratiti u ramazanskom programu Sandžak televizije gdje će ”Hajrat” u toku mjeseca Ramazana imati svakodnevne priloge.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img