Home Rubrike Vijesti Predsjednik CEO Srbija u posjeti IUNP

Predsjednik CEO Srbija u posjeti IUNP

948
0

Predsjednik Izvršnog odbora Generali Osiguranja Srbije Dragan Filipović, posjetio je Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru. On je najprije imao susret sa osnivačem Univerziteta, akademikom Muamerom Zukorlić. Gospodin Filipović je nakon sastanka održao predavanja na temu “Utiči na promjene i daj svoj maksimum “. Gdje je motivacionim govorom poručio da moramo imati jasne ciljeve stalno težiti ka nečemu većem i višem.

“ Moj cilj je bio i sama diskusija sa studentima Internacionalnog univerziteta, motivaciona priča. Koliko je neophodno stalno želeti nešto više ali i biti ambiciozan, ne uspavljivati se na nekim predhodnim uspjesima, dići se kada padnemo. Sve se to postiže, prije svega, znanjem ali i daljim edukacijama i veštinama, timskim radom i ostalim stvarima “, kazao je g. Filipović.

Ističe da je naše malo nekome mnogo, pa čak i osmjeh može u nekome probudi vjeru i motivaciju da napreduje.

“ Teško je mladima da nađu motiv zato što nakon završenog fakulteta, teško se dolazi do zaposlenja. Često kažem svojim kolegama i koleginicama, počnite dan i kažite sebi da ćete dati deset osmjeha više nego jučer. Osmjeh kada date, sigurno je nešto pozitivno, vedro i lijepo, a svaki čovjek koji primi osmjeh, teško će vratiti neki namrgođenim licem. Tako i kreće priča a sve ostalo, nakon osmjeha, se kreira i razvija i stvara. Da li je to osmjeh upućen kolegi, prijatelja, ili čak osmjeh upućen klijentu koji je također važan “, završava g. Filipović.

U znak zahvalnosti i početak saradnje generalni menadžer IUNP-a dr. Elma Elfić Zukorlić uručila je prigodan poklon g. Filipoviću.

SANA – Zerina Bojadžić

Previous articleBNV najavilo obilježavanje Dana bošnjačke nacionalne zastave
Next articleRAMAZANSKI PROGRAM CHR ”HAJRAT” – Izgradnja kuće porodici Memić iz Sjenice