Home Vijesti Građevinska sezona u jeku – MZ Orašac doživljava procvat

Građevinska sezona u jeku – MZ Orašac doživljava procvat

455
0
predstavnici lokalne vlasti na terenu u MZ Orašac

Sa dolaskom proljeća i povoljnih vremenskih uvjeta nastavljena je i građevinska sezona u mjesnim zajednicama opštine Prijepolje. Politika već dobro poznata, uložiti podjednako i u selo i u grad. U MZ Orašac slabo se kad radilo u prethodnom periodu, a dolaskom novih ljudi na čelu mjesne zajednice počeo je i infrastrukturni procvat. Neki putevi se asfaltiraju, kod nekih su zemljani radovi u toku. Brojne kritične tačke su sanirane, a ono što je najbitnije jeste činjenica da su mještani zadovoljni, pa su se na nekim mjestima i samoorganizirali.

“Ja bih se zahvalio Samiru Tandiru, Stranci pravde i pomirenja i opštini Prijepolje što je konačno počelo izvođenje radova kako bi se ovom narodu ovdje olakšalo. Odradili smo stazu za konjičke trke na tradicionalnoj Komaranskoj košiji, putni pravac Hadžov gaj – Gornji Bjelaci se radi, tu je i putni pravac Boretino brdo – Krtoša, svugdje ćemo pomalo, a posebno na kritičnim mjestima. Moraju i građani malo pomoći, naši mještani prepoznali su iskrenost i namjeru lokalne samouprave da nam pomogne, pa su i oni priskočili u pomoć. Važno je da budemo složni, krenulo je sve to kako treba hvala Bogu i sve će biti u redu”, kaže predsjednik MZ Orašac Sejo Bjelak.

Jako je bitno sanirati prilaze malinjacima, obzirom da od te prirodne kulture mještani mogu sebi ponajbolje obezbijediti egzistenciju. Sve ono, poručuje prvi čovjek SPP-a u Prijepolju, što se radilo u prethodnom periodu na terenu sada polako ubira plodove. Sa pravim ljudima na čelu, dodaje on, sve je lakše, ali se rokovi i slovo zakona za izvođenje radova moraju poštovati.

“Nama zaista nije važno ko će biti izvođač radova, ali slovo zakona se mora poštovati. Ako piše tamo deset, petnaest, pedeset ili stotinu tura, to mora striktno da se ispoštuje. Dakle, ono što je nama važno jeste zadovoljstvo krajnjeg konzumenta, odnosno mještana. Zato smo mi tu, ja sam tu da dam političku podršku, da se obezbijedi novac i za nasipanje i za poljoprivredne subvencije. Na nama je da se to iskontroliše do kraja i da zaista građani budu zadovoljni. Tamo gdje su na čelu kadrovi Stranke pravde i pomirenja, sve će po propisima biti”, ističe Samir Tandir.

Iz odjeljenja za investicije opštine Prijepolje kažu da je MZ Orašac primjer kako se složno i zajedničkim snagama radi na opštem boljitku. Kao takva uvijek će imati podršku lokalne samouprave.

Najavljeni i brojni megalomanski infrastrukturni projekti. Neće se stati, poručuju iz lokalne samouprave, sve dok građani ne budu imali osnovne uvjete za život.

SANA – Hamza Škrijelj