Predramazanska svečanost u Rožajama

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Pod pokroviteljstvom Muftijstva sandžačkog, a u organizaciji škole Kurana časnog i dječjeg centra Reuda iz Rožaja, organizirana svečanost „Dobro došao mjeseče milosti“. 

Na početku programa predstavili su se učenici škole Kurana časnog, učeći sure pokazali su ogromnu želju ka sticanju znaja o Allahovoj vjeri i  knjizi, a također je interpretirano nekoliko ilahija i tekstova o domovinskom prostoru Sandžaka i Islama u njemu.

Nakon predstavljanja onih koji nose Allahove ajete u svojim srcima, predstavili su se i najmlađi polaznici dječjeg centra Reuda, najbitnije obrazovne ustanove u bošnjačkom narodu.
Svojim umiljatim, dječijim glasovima, svojim izlaganjem, recitovanjem islamskih tektova i pjesama, ostavili jak utisak na sve prisutne u prepunoj sali CZK – a u Rožajama.

Na kraju programa uslijedila su obraćanja uveženih Muftija Kujevića i Dudića.

U svom govoru muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević se zahvalio muftiji Mevludu ef. Dudiću i  delegaciji Mešihata  koju predvodi. Muftija sandžački Kujević nije htio duljiti sa vazom, već je kazao da su „večeras nama naša djeca vazila“ a nema boljeg dersa i vaza od njihovog, jer su njihove duše čiste i dolaze sa istinskom neuprljanom fitrom.

„Sa lancem obrazovnih institucija zaokružuje se sistem, istina opstaje sa znanjem, znanje je ponos, znanje je svjetlo, znanje je snaga, znanje donosi Inšallah pobjedu i uspjeh na oba svijeta“.

Na kraju je muftja sandžački Kujević pozvao sve prisutne da svoje, najmlađe i najmilije upišu u naše institicije koje njeguju znanje.

Muftija Mevlud ef. Dudić je kazao da domovinski prostor Sandžak širokih ruku dočekuje najodabranijeg gosta. Organizacija Muftijstva sandžačkog  jeste najbolji dokaz i najljepši poklon za mjesec Ramazan. Ovaj naš domovinski prostor nije usmjeren ni protiv Crne Gore, ni protiv Srbije, jer ovo su djeca i generacije koje mi odgajamo (pokazujiću na najmlađe predstavnike ovih institucija).

Ders, ajeti, hadisi su najbolja poruka kako se trebamo pripremiti za post mjeseca Ramazana. Budite ponosni što imate, dječji centar Reuda, školu Kurana, Medresu, što pripadate domovinskom prostoru Sandžaka  i što ste pripadnici Islama.

Mubarek olsun svima!

SANA – Armin Demić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img