Home Vijesti Najava svečane akademije 507. generacije maturanata Medrese

Najava svečane akademije 507. generacije maturanata Medrese

507
0

Islamska zajednica u Srbiji, Medresa “ Gazi Isa-Beg “ u Novom Pazaru, organizuju svečanu akademiju 507.generacije maturanata. Direktor Medresa, prof.dr. Rešad ef. Plojović, je istakao da nije slučajno da u Novom Pazaru u ovim proljećnim danima prvo predstavljaju plodovi znanja i nauke koje je Medresa dala, čime se otvara sezonu matura i maturanata različitih škola.

“ Ovom prilikom pozivam prije svega džematlije, prijatelje škole Medrese, Islamske zajednice, one koji vole vjeru, koji iskreno vole Allaha dž.š. da budu sa nama nakon ikindije namaza, u jednoj svečanoj atmosferi svjedočimo radosti Medrese, IZ, roditelja, njihovih maturanata ali isto tako i svih muslimana ovih prostora. Medresa “ Gazi Isa-Beg “ je škola svih muslimana, svih nas ali i islamskoga i muslimanskog ummeta, koji se ponosi ovom školom “, kazao je direktor Plojović.

Direktor ponosan na još jednu generaciju i nada se da će i svaka sljedeća biti uspešnija.

“ Ove godine Medresa kruniše tj. ispraća 53.učenika u ženskim i muškim odeljenjima, koji su slušali nastavu i nadam se uzeli i ponjeli znanja i iskustva. Već sutra ih vraćamo svojim porodicama, zajednici, da budu od koristi sa onim znanjima i iskustvima, sa kojima su se nadam okitili u školi “, završava direktor Plojović.

Svečana akademija 507.generacije maturanata Medrese “ Gazi Isa-Beg” u Novom Pazaru biće upriličena u sportskoj dvorani “ Pendik “ u Novom Pazaru sa početkom u 17h.

SANA