Prijem za učesnike “ Proljećne škole prava “

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Takmičenje u okviru “ Proljećne škole prava “, na kojem studenti prava simuliraju krivične i parnične postupke, održano je u Novom Pazaru. Događaj je organizovan u okviru projekta koji sprovodi Misija OEBS-a u Srbiji a partner na projektu bio je Internacionalni univerzitet čiji su studenti ostvarili zavidne rezultate. Sa Univerziteta kazali da je ovo potvrda da su studenti Internacionalnog spremni za sve poslove za koje ih kvalifikuje pravna diploma.

” Raduje me što imamo uspješne studente koji su to pokazali i u praksi. Nadam se da ćete sutra, kada budete advokati, sudije, biti još uspješniji “, kazao je rektor IUNP-a, dr. Suad Bećirović.

” Ovim smo pokazali da su naši studenti Departmana za pravne nauke već sazreli kao pravnici i da pokazuju sve ono što su učili u protekle 4 godine i to sada dolazi do izražaja. Ujedno se i dokazuje, kvalitet našeg Departmana za pravne nauke i Internacionalnog univerziteta. U tom kontekstu čestitam svim učesnicima, mentorima koji su učestvovali na ovom projektu “ dodao je rukovodilac Departmana za pravne nauke, dr. Rejhan Kurtović.

“ Ovo je jedini projekat koji se tiče prave simulacije pred zakonodavstvom i siguran sam da ste bogatiji za ogromno znanje. Ujedno se nadam da će se nastaviti sa organiziranjem ovog projekta, sa svih univerziteta kako bi svi studenti uzeli učešće “, završava prof. doc. dr. Aleksandar Ivanović.

Studenti zahvalni Internacionalnom univerzitetu koji im je omogućio da budu dio ovakog značajnog projekta gdje su kroz učešće u simulaciji parničnog postupka stekli praktično iskustvo.

“ Prije svega, ovo je za nas neprocenljivo iskustvo koje nam je omogućila Misija OEBS-a zajedno sa našim Univerzitetom. Učestvovali smo u dvo mjesečnoj školi prava, gdje smo naučili da pišemo pravne akte, tužbe, sve što se tiče krivičnog postupka. Ja sam dobila, kako je već i nazivam, zlatnu diplomu, najbolji sveukupni polaznik ove škole “, kazala je studentica Marija Tešević.

“ Učestvovanje u ovom projektu, za mene predstavlja neprocenljivo iskustvo. Samim tim, što sam prije svega imala mogućnost da stečeno znanje i primjenim, ali i unapredim. Veliku zahvalnost dugujemo našem profesoru Aleksandru Ivanoviću, kao i profesorici Samri Dečković. Naravno, i cijeloj organizaciji koji su nam sve ovo i omogućili “, dodala je studentica Selima Jadadić.

“ Pripala mi je velika čast da budem dio ovakvog projekta. Iskustvo gdje smo sva teorijska znanja koja smo ovdje naučili, sproveli u praksu. Zahvaljujem se Internacionalnom univerzitetu za podršku, profesorima, mentorima “, kazao je student, Latif Šačić.

“ I za mene je ovo jedno neprocenljivo iskustvo. Sticanje stručnog znanja, koje je neophodno za svakog pravnika, od pisanja akata do tužbi. Želim da se zahvalim na današnjem prijemu rektoru, mentorima ali i profesorima “, istakao je student, Asad Hodžić.

“ Ovo što smo do sada naučili, jednostavno pretvaramo u praktično znanje. Mnogo toga smo naučili, kao i sve stvari, znanja koje oni stiču tokom njihovih godina karijera. Mi smo na neki način, pokupili i naučili sve to što će nam u budućnosti koristiti kao pravnicima “, završava student, Rafet Nikšić.

Pobednici u proljećnoj školi prava učestvovaće u studijskoj poseti Beogradu u junu tekuće godine. Studentima uručeni sertifikati ali i prigodne nagrade.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img