Pipi Duga Čarapa u režiji Internacionalnog univerziteta u N. Pazaru

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru već treći put oduševljava publiku svojom predstavom. Nakon Bajke o bajkama, Ekologije, Alisa u zemlji čuda ili Pipi Duga Čarapa U Zemlji Čuda  treće je rediteljsko ostvarenje prof. Elme Mavrić. Tekst potpisuju studentice četvrte godine Aldina Sijarić i Edina Cikotić, što je još jedan uspjeh predstave dramsko djelo koje se može izvoditi u pozorištu. Predstava prikazana u okviru manifestacije Univerzitetsko proljeće.

Sa najboljima kada radite kao što su naši studenti onda ništa nije teško. Imati dobru organizaciju za nas je vrlo jednostavno. Gledali smo da pokrijemo neke obrazovne teme, pominje se škola, časovi u školi, matematika, čas slikanja, ljubav, prijateljstvo. Pokušali smo sve neke bitne stvari za djecu da obuhvatimo, kaže Elma Mavrić reditelj.

Glumci svakako studenti Univerziteta, poput, svi se slažu, pravih profesionalaca

Moja uloga je uloga šeširdžije. Pratim Alisu, budimo se u novoj zemlji . Malo sam u početku uplašen od Crvene kraljice a poslije se zaljubim u nju.Ove godine smo od Kulturnog centra dobili kostime. Zahvaljujem im se.Dobili smo također salu i prostor za vježbanje, napominje Hamza Dolovac glumac, student IUNP.

Za sve škole u Novom Pazaru  predstava će biti prikazana od 15. do 20. maja u Kulturnom centru, potom u Budvi 29. maja , a potom i u drugim gradovima u Sandžaku.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img