Home Vijesti Muftija Dudić gost BIR radia

Muftija Dudić gost BIR radia

317
0

Gost BIR Radia bio je predsjednik IZ u Srbiji, muftija dr. Mevlud ef. Dudić, koji je govorio o stanju muslimana u Srbiji u kontekstu aktuelnih dešavanja te aktivnostima Islamske zajednice. Također, jedna od tema bila je i inicijativa koja je krenula iz Novog Pazara, da se povodom Dana Grada uruči ključ Grada premijerki Novog Zelenda zbog njenih postupaka u teškim trenutcima kroz koje su prošli muslimani Novog Zelanda.

“Dakle, dobar je primjer ono što je uradila premijerka Novog Zelanda i poslala poruku. Na taj način, bila je uz muslimane. Nadam se da će takvih primjera, sličnoh, biti i u drugim sredinama. Sa ovog aspekta, treba dati doprinos i postaviti ciglu tamo gdje joj je i mjesto. Ne trebamo omalovažavati bilo koga, jer svako sa svoje pozicije dati doprinos sa svoje pozicije “, kazao je muftija Mevlud ef. Dudić.

Muftija dr. Mevlud ef. Dudić, govorio je o radu IZ već 25 punih godina ali i o IZ u BIH i posljenjem saboru koji je održan.

“ U proteklih 25 godina stalno smo imali rast, kao i uspjehe iz godine u godinu. Posebno, 2018godina kada smo i zvanično obilježili 25 godina rada Mešihata IZ u Srbiji, koja je proglašena kao najuspješnija na svim poljima, od kurbana, Hadža ali i drugih aktivnosti. Tako da, se zaista ponosimo i izvještajem koji smo imali zasjedanjem Sabora što je nešto zasigurno za ponos. IZ u BIH se također postigla izvanredna dostignuća. Ono što je također za svaku pohvalu, jeste da će se ovim tempom nastaviti i u daljem radu “, završava muftija Dudić.

Između ostalog, govorio je i o značaju IZ u Srbiji i da li Srbija prepoznaje doprinos IZ, kao i o značaju predstojećeg mjeseca Ramazana i aktivnostiima koje su pripremljene.

SANA