Home Vijesti Učenici medrese Gazi Isa-beg u posjeti Internacionalnom univerzitetu

Učenici medrese Gazi Isa-beg u posjeti Internacionalnom univerzitetu

310
0

Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru otvorio je vrata učenicima medrese Gazi Isa-beg.

Tom prilikom učenici su u pratnji svojih profesora upoznati sa historijatom, studentskom službom, departmanima, cjelokupnom upravom kao i sa kapacitetima Univerziteta. Imali su prilike razgovarati i sa profesorima i studentima Univerziteta. Nakon posjete utisci sumirani, učenici zadovoljni i oduševljeni onim što su vidjeli.

“U ime cijele svoje generacije mogu kazati da je ovo jedno posebno iskustvo koje treba doživjeti svaki učenik svake srednje škole, jer sve ovo dovede nekako do konca našu odluku šta bismo sutra upisali kao dalji vid školovanja, jer Internacionalni univerzitet zaista nudi ne samo kvalitetno obrazovanje, već i posebna iskustva i priliku da se usavršimo na raznim poljima i da sebe predstavimo ljudima u različitim svjetlima u kakvim nas do sada nisu mogli vidjeti”, ističe Maida Halilović, učenica četvrtog razreda.

“Utisci su nam zaista veoma pozitivni, jer ovaj Univerzitet daje razne mogućnosti za napredak svojim studentima i ovo je idealna prilika da pozovem sve one koji imaju želju da upišu pravi univerzitet, da upravo upišu Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru”, kaže Amar Kapidžić, učenik četvrtog razreda.

Nakon obilaska Univerziteta, dekan prirodno-tehničkih nauka prof. dr. Šemsudin Plojović održao je predavanje za goste na temu “Digitalna zavisnost”.

SANA – Hamza Škrijelj