Home Vijesti Tutin: Skupština usvojila prijedlog o promjeni naziva ulica

Tutin: Skupština usvojila prijedlog o promjeni naziva ulica

221
0

 

Skupština opštine Tutin usvojila je na današnjoj sjednici glasovima odbornika SDA Sandžaka prijedlog odluke o utvrđivanju naziva i promjene naziva ulica u toj opštini, kao i odluku o organizaciji i funkcionisanju jedinica civilne zaštite na području ove opštine.

Odbornici Sandžačke demokratske partije, koja je u koaliciji sa SDA Sandžaka, prije početka sjednice tražili su da se sa dnevnog reda skine prijedlog o promjeni naziva ulica, uz obrazloženje da nije ispoštovana zakonska procedura.

Primjedbe na ovu odluku imali su i opozicioni odbornici Stranke pravde i pomirenja jer prema njihovim riječima “odluka je nepotpuna i nije urađena sistematski i detaljno”.

Iz SPP-a kazali da su u gradskom području, date ulice bez novih naziva. Pored toga, materijal je kasno stigao da se bi se moglo sistematski proučiti i dati mišljenje. Predložili da se formira posebna komisija koja će se baviti preimenovanjem ulica u ovoj opštini.

Bez obzira na primjedbe koalicionih partnera ali i opozicije, odbornici SDA Sandžaka usvojili su ovu tačku dnevnog reda.

Većinom glasova prisutnih odbornika usvojena je i odluka o izradi Plana detaljne regulacije “Orlujak”, odluka o lokalnom ombudsmanu kao i planovi rada ustanova i javnih preduzeća na teritoriji opštine Tutin.

Današnja sjednica lokalnog parlamenta Tutina bila je 21. po redu, a pred odbornicima su bile 22 tačke dnevnog reda.

Radiostoplus/SANA