Sakupljanjem plastičnih čepova Internacionalni univerzitet pomaže djeci sa invaliditetom

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru otpočeo je humanitarno-ekološku akciju sakupljanja plastičnih čepova radi pomoći djeci sa invaliditetom kako bi im se olakšalo funkcionisanje u obrazovanju.

“Svrha akcije  je da uposlenici i studenti Univerziteta dobrovoljno prikupljaju plastične čepove, koje će zatim proslijediti nevladinoj organizaciji „Čepom do osmjeha“,  koja čepove  prodaje kompanijama koje se bave reciklažom tvrde plastike. Za dobijeni novac organizacija će kupiti osobama sa invaliditetom nova ili polovna ortopedska pomagala. Ovo  je još jedan primjer aktivnog djelovanja Univerziteta kao društveno odgovorne institucije i jednog od glavnih pokretača promjena na regionalnom nivou”, ističe koordinator akcije Amela Ahmatović Ljajić.

Ideja je da svi zaposleni daju doprinos akciji „Čepom do osmeha“ na taj način što će aktivno prikupljati u svojim domaćinstvima poklopce i donositi ih na Univerzitet. Pored zaposlenih učešće u akciji treba  da uzmu i studenti kako bi akcija dobila širu dimenziju.

SANA – Hamza Škrijelj
Foto – SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img