Home Rubrike Vijesti Lokalna vlast u Prijepolju nastavlja infrastrukturne radove

Lokalna vlast u Prijepolju nastavlja infrastrukturne radove

305

Nakon hladnih zimskih dana došlo je lijepo i sunčano vrijeme, a sa njom i nastavak infrastrukturnih radova. Građani zadovoljni aktuelnom vlašću, prepoznali njihov radi i trud i odlučili da pomognu. Preko 40 godina put ka zaseoku Gojakovići u mjesnoj zajednici Orašac je probijen, a od tad, pa do dan danas niko nije nasuo niti jednu lopatu kažu mještani. Trenutna vlast okupljena oko SNS-a i SPP-a je drukčija, poručuju, te podjednako ulaže i u selo i u grad. U znak zahvalnosti mještani se samoorganizirali, pa će pola kritičnog puta sanirati opština, a pola oni.

Posebno je teško, kaže Nazif Drpljanin, kada nastupi zima, pa neko od komšija umre. Po nekoliko dana se čeka na transport, često to ide kamionima ili traktorom, uz rizik tuđih života.

Uskoro i par polaznika u školu. Obećano je i otvaranje isturenog odjeljenja, pa je normalan put osnovna potreba da bi đaci mogli pohađati nastavu. Iz lokalne vlasti poručuju da se neće stati sve dok svako selo i zaseok ne budu imali normalne uvjete za život.

SANA – Hamza Škrijelj
Foto – SANA

Previous articleSakupljanjem plastičnih čepova Internacionalni univerzitet pomaže djeci sa invaliditetom
Next articlePrvog maja tradicionalna 51. Komaranska košija