Home Vijesti Akcija dobrovoljnog davanja krvi uspješno sprovedena na UNINP-u

Akcija dobrovoljnog davanja krvi uspješno sprovedena na UNINP-u

336
0

Kako je i najavljeno, akcija dobrovoljnog davanja krvi pod sloganom “Daj krv, spasi život” uspješno sprovedena na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru. Profesori, studenti kao i brojni drugi građani još jednom pokazali visok stepen svijesti, kada je u pitanju društvena odgovornost.

“Mi smo zaista zadovoljni kako je ova akcija protekla. Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali. Internacionalni univerzitet će uvijek podržati ovakve akcije i uvijek raditi na podizanju svijesti ljudi, pogotovo mladih, jer dati krv znači nekome spasiti život i nikad se ne zna ko danas može dati krv, a već sutra biti potencijalni primalac krvi”, ističe Sead Trtovac.

Iz Instituta za transfuziju krvi Srbije zadovoljni odzivom i samim tokom akcije, zahvalni Internacionalnom na organizaciji i svima na odzivu.

“Mi smo zaista prezadovoljni, kod vas su uvijek sve akcije divne i dobar je odziv. Univerzitet posjeduje veoma adekvatan prostor, mi smo se tu lijepo raspremili i nesmetano radimo. Divno je da ste i vi sami učestvovali u akciji davanja krvi i vidjeli i osjetili kako to izgleda. I ova akcija prolazi uspješno, kao i uvijek”, poručuje prim. dr. Slobodanka Blagojević.

Studenti zadovoljni što su mogli biti dio akcije, ističući da nikad ne znamo kako i kad nekome možemo spasiti život.

“Studenti su uvijek spremni da podrže sve pozitivne akcije, te su i ovog puta podržali akciju dobrovoljnog davanja krvi. Ovim putem pozivam i sve građane da dobrovoljno daju krv, jer zaista nikada ne znamo kada nekome možemo spasiti život“, poručuje studentica Emina Nezirović.

SANA – Hamza Škrijelj