FESTIVAL KNJIGE IUNP: Promocija časopisa “Pravne teme”

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Časopis Departmana za pravne nauke Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru “Pravne nauke, nakon šest godina postojanja jedan je od prepoznatljivijih naučnih časopisa u zemlji i regiji. Jubilej i povod za predstavljanje na Festivalu knjige Internacionalnog univerziteta u okviru Univerzitetskog proljeća. Časopis Pravne Teme osnovan je 2013. Godine. Od tada do danas objavljivan je dva puta godišnje.

U “Pravnim temama” dosad objavljeno ukupno 165 naučnih radova od kojih pet prikaza knjiga i četiri prikaza naučno-stručnih konferencija sa 123 različita autora iz zemlje, regiona i Evrope.

Za zamjenika direktora forenzičkog centra Uprave policije i dobitnika nagrade za deset godina rada na Internacionalnom velika je čast prisustvovati ovakvom događaju .

Najvažnije nešto što je u savremenom svijetu, a to nije ni novac ni materijalna sredstva ni rijaliti, nego znanje. Ništa nije bolje moglo da se desi sandžačkom narodu nego 2002. Što je osnovan Univerzitet” kaže prof. Aleksandar B. Ivanović

Prije osnivanja Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru mladi ljudi iz Novog pazara su išli u Beograd, Sarajevo, Podgoricu da studiraju. Nije to bilo lose, ali ovo je mnogo bolje. Imaju tu u svom rodnom gradu da stiču znanja i iskustva i kao što smo vidjeli i kao što smi vidjeli iz spiska iz časopisa pravne teme, makar se mi iz menadžmenta trudimo da učite od najboljih

Iako se, kako kažu, nalazimo u vremenu jedne nelojalne visokoobrazovne konkurencije, časopisi Internacionalnog univerziteta prepuni su kvalitetnih radova” rekao je prof.dr. Ergin Hakić

Radi se o ozbiljnom lektorisanju radova, provjera a ono što ga obogaćuje je da smo postali i multijezički. U našim radovima pored pisanja na govornom području imamo radove na engleskom, albanskom jeziku a u zadnjim brojevima pojavili su se i stručnjaci iz oblasti prava iz evropskih zemalja, poput profesora s norveškog univerziteta. Izlaskom našeg časopisa u elektronskim izdanjima imamo veliko interesovanje kod mladih naučnika koji se žele baviti s tim.

Časopis Pravne teme ima i svoj internet portal, zastupljen je u istočnoevropskoj al ii mnogim drugim onlajn bibliotekama. Redakciju časopisa činili su i  čine profesori i nastavni kadar Departmana za pravne nauke Internacionalnog univerziteta glavni i odgovorni urednik Aleksandar R. Ivanović, zamjenik prof.dr. Eldar Šaljić, sekretar redakcije dr. Ankica Samra Kučević, doktorant Dženis Bajramović i tehnički urednik i član izdavačkog Savjeta Dženis Šaćirović, kao i eminenti profesori iz Srbije, zemalja regije i Evrope.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img