Šef OEBS-a u posjeti BNV-u

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio, posjetio je Bošnjačko Nacionalno Vijeće u Novom Pazaru. Tok prilikom, govorili su o zajedničkim projektima, gdje mogu biti podrška jedni drugima. Predstaviljen je plan za naredne 4 godine kao i svi prioriteti i planovi u BNV.

“ Podjelili smo sa ambasadorom jednu ambiciju, da BNV ovih dana izađe u javnost sa platformom gdje ćemo okupiti sve političke stranke, akademsku zajednicu, civilno društvo, da se složimo oko nekih pa čak jedne, dvije ili više stvari. Podizanje kapaciteta zajednice u Srbiji je dragocen proces. Moramo naučiti da radimo, da se dogovaramo i da pronalazimo najmanji sadržalac onoga što imamo kao svoje ideje ali i planove “, kazao je predsjednik BNV, Esad Džudžo.

Šef Misije OEBS-a istakao svoje impresije, utiske ali se i zahvalio na toploj dobrodošlici.

“ Ovo je samo jedan primjer gdje je obrazovanje jako važno. Želim i da napomenem da je misija pomogla Ministarstvu obrazovanja da razvije nastavni plan i program, kada je u pitanju nastava srpskog jezika i nematernjeg jezika. Ujedno, da se taj model primjeni. Misija OEBS-a će nastaviti da podržava manjinska prava i manjinskih jezika. Bitno je naglasiti, da ostvarivanje manjinskih prava treba biti sinhronizovano za sve interese i potrebe, kako bi se podstaklo na veće uključivanje manjinskih zajednica “, ističe šef OEBS- a u Srbiji, Andrea Oricio.

Oricio je tokom boravka u Novom Pazaru prisustvovao završnom delu projekta Prolećna škola prava tokom koje su studenti prava sa Državnog i Internacionalnog univerziteta simulirali i nadmetali se u krivičnim i parničnim postupcima.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img