Održano takmičenje “Zavičaj se čuva pjesmom”

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Narodna biblioteka ”Dositej Obradović” i Zavičajno odeljenje biblioteke u Novom Pazaru organizjue takmičenje recitatora u kazivanju na srpskom i bosanskom jeziku pod nazivom “Zavičaj se čuva pjesmom”. Sve osnovne škole su uzele učešće u ovom takmičenju, i svaki učesnik će dobiti pohvalnicu, a oni najbolji i nagrade.

“ Današnja manifestacija je održana u biblioteci “ Dositej Obradović “. Mališani od prvog do osmog razreda su se odazvali. Nadam se da će ovakva manifestacija postati tradicionalna, jer se već pet godina obilježava i održava pa spada u pojam tradicije. Smatram da je ovakva manifestacija bitna zato što razvijamo restarsko umjeće ali i da se mališani druže. Pohvalio bih svi učesnici dobijaju pohvalnice ali najbolji, naravno i nagrade “ kazao je član komisije, Bahrija Sijarić.

Broj učesnika na ovogodišnjem takmičenju jeste 45, pa je samim tim broj veći nego predhodnih godina, istakla je dipl. Bibliotekarka, Azra Biševac.

“ Učenici su podeljeni u tri kategorije, koje svrstavaju učenike od prvog do osmog razreda. Prva kategorija je učenici do trećeg razreda, druga kategorija je od četvrtog do šestog razreda i treća kategorija je učenici od sedmog do osmog razreda. Cilj ovog takmičenja jeste popularizacija pjesnika ali također i jezičko izražavanje učenika “ , dodala je dipl. bibliotekarka, Azra Biševac.

Želja organizatora jeste da se za takmičenje recitataora  prijavi što više učenika iz svake novopazarske osnovne škole jer bi se time ostvario primarni cilj, a to je popularizacija i predstavljanje zavičajnih pjesnika, negovanje jezika I poetkskog izraza, zako i razvijanje svijesti o zavičaju .

SANA – Zerina Bojadžić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img