Održan Islamski kviz znanja za polaznike Škole Kur'ana Časnog

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Dana 14.04.2019.godine u Velikoj sali Mešihata, održan je Islamski kviz znanja za polaznike Škole Kur'ana Časnog. Na ovom kvizu su učestvovali polaznici iz 24. odjeljenja Škole, širom Sandžaka, njih 135. Djeca su se takmičila u dvije odvojene kategorije,uzrasta od prvog do četvrtog razreda i uzrasta od petog do osmog razreda. Takmičarske ekipe su se sastojale od po pet učenika.  Svi oni su u predhodnom periodu osvojili prva mjesta na sličnim takmičenjima koja su  organizovana na nivou svakog odjeljenja pojedinačno.

Na samom početu uručena su priznanja za učešće svim takmičarima a nakon toga je uslijedio eliminacioni krug takmičenja. U finalnom krugu takmičenja takmičilo se po šest ekipa u obje kategorije.

Na samom kraju takmičenja direktor Škole Kur'ana Časnog, hfz.Irfan ef.Malić se obratio svima prisutnim, poslao mnogo lijepih savjetodavnih i odgojnih poruka polaznicima Škole Kur'ana Časnog i mubreklisao im zajednički uspjeh, jer su svi oni od prvog do poslednjeg pokazali izvanredno znanje.

Direktror Škole je uručio priznanja i novčane nagrade za 30. najuspješnijih  takmičara.

Koristimo priliku da se zahvalimo Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji na pomoći  i saradnji u realizaciji ovog kviza kao i svima onima koji su na bilo koji način pomogli realizaciju ovog  hairli projekta. Molimo Allaha dž.š. da ih obilato nagradi.

Posebnu zahvalnost upućujemo upošljenicima kolektiva koji su uložili mnogo truda da se ovaj kviz uspješno realizuje, našim dragim takmičarima kao i njihovim roditeljima.

Rezultati takmičenja su sljedeći:

U kategoriji od prvog do četvrtog razreda:

– Prvo mjesto osvojilo je odjeljenje iz Novog Pazara- Centralno odjeljenje (Elmedina Šehović, Muhamed Tmusić, Murat Lukač, Bakir Drustinac i  Ensar Pružljanin),

– Drugo mjesto odjeljenje  iz  Sjenice-Sabur džamija (Amina Džigal, Ahmed Kolašinac, Seid Kolašinac, Nahla Kasumović i Mubina Vejsilović)

– Treće mjesto odjeljenje iz Prijepolja ( Ajša Muškić, Ajla Šantić, Mahir Mehović, Dalija Bajrektarević  i Adnan Khaled)

U kategoriji od petog  do osmog razreda:

– Prvo mjesto osvojilo je odjeljenje iz  Rožaja (Sumeja Kujević, Dalila Kurbardović, Zahra Monić, Merjem Kuč i Sumeja Košuta),

– Drugo mjesto odjeljenje iz Novog Pazara-Centralno odjeljenje (Rumejsa Destanović, Emra Latifović, Dina Mekić, Sara Dolovac i Ema Hasanović),

-Treće mjesto odjeljenje iz Prijepolja (Sara Šantić, Umejja Šantić, Lejla Bećirović, Edin Mehović i Emir Porović)

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img