Home Vijesti Glavno kube na džamiji u Ćerimidžinici pokriveno aluminijumom

Glavno kube na džamiji u Ćerimidžinici pokriveno aluminijumom

510
0

Prošle godine, krajem mjeseca Ramazana postavljen kamen temeljac za džamiju u naselju Ćerimidžinica u Novom Pazaru. Danas se glavno kube pokriva aluminijumom

-Već od sutra imamo najavu od našeg ahbaba izvođača radova glavnog majstora Džemka Plojovića koji će doći da radi preostala tri mala, a onda će naši ljudi iz Gnjilana angažirani na ovim poslovima koje želim da pohvalim koji veoma brzo, efikasno i ekspeditivno obavljaju posao i rapidnom brzinom su završili veliko kube, kaže dr.hafiz Haris ef. Hadžić, predsjednik građevinskog odbora.

Slijedi postavljanje oluka, vodovodnih i elektro instalacija, a potom malterisanje i unutrašnji radovi.

-Želim posebno da se zahvalim našem uvaženom muftiji i predsjedniku Mešihata dr. Mevludu ef. Dudiću što nam je pomogao od samog početka i posebno sad u zadnje vrijeme kad je ponestalo snage on je svojim autoritetom pomogao nastavak radova. Koristim priliku da mu se zahvalim ispred građevinskog odbora i džemata, da ga Allah dž.š. nagradi kao i sve nas koji se trudimo. Istovremeno se zahvaljujem svim vakifima koji se javljaju širom Sandžaka i dijaspore želeći da pomogn, ističe hafiz Hadžić.

Majstor Bejtulah iz Gnjilana sa sinovima želi, kaže, pomoći ljudima u Sandžaku koji ga uvijek lijepo dočekaju.

-Sad čekamo da donesu tri mala kubeta i odmah idemo na pod. Više kiša ne može da ulazi u džamiju što je najvažnije. Prije ovoga već sam radio jednu u Tutinu u selu Detane i jednu u Priboju. Za sedam do osam dana sam završio kubeta. Sad i oni prave izolaciju i želja mi je da za mjesec dana završim ove tri džamije.

Inače, u naselju je veliki broj djece. Ova džamija neće biti samo mjesto gdje će se obavljati namazi već će imati sve prateće sadržaje. Akcent, prvenstveno, na dječijem vrtiću Reuda.