Home Vijesti Završene sportske igre na IUNP-u

Završene sportske igre na IUNP-u

498
0

Svečanom dodjelom nagrada, okončane su XI sportske igre u okviru projekta „Dani sporta i kulture“ u organizaciji Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru. Učešće je uzelo 40 igrača stonog tenisa kao i 29 ekipa sa po 8 igrača u malom fudbalu, ukupno oko 400 učesnika. Iz organizacionog odbora, kažu, da su zadovoljni i da smatraju da je ovo jedan od najuspješnijih turnira do sada.

“ Posle pet dana od samog otvaranja, danas je bio i zvanično peti dan, gdje smo imali utakmice u malom fudbalu, polufinalne i finalne. Utakmice za treće i prvo mjesto. Nakon toga, u okrugloj sali Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, sa početkom u 14h, imali smo zatvaranje i dodjeljivanje nagrada. Dodjeljene su nagrade za prva tri mjesta u stonom tenisu, nagrade za prva tri mjesta u fudbalu, kao i nagrade za najboljeg strijelca, golmana, igrača ali i najstarijem igraču u stonom tenisu. Ono što možemo da kažemo jeste da su sve utakmice kao i ceo turnir bio fer i korektan, da nije bilo ni najmanjih problema, i zaista je veliki broj prijavljenih, i veliki broj igrača je učestvovao, i to predstavlja rekord u organizaciji sportskih igara u okviru Univerzitetakog proljeća “, kazao je doc.dr. Enver Međedović.

Kapiten pobjedničkog tima u malom fudbalu kazao da je ponosan na svoje igrače ali i cijelom organizaciom i manifestacijom u okviru Internacionalnog univerziteta.

“ Na samom početku, zahvalio bih se Internacionalnom univerzitetu kao organizatoru ovog dugogodišnjeg turnira. Mi smo prije svega igrali kao jedan sjajan tim, ekipa, dali smo sve od sebe. Na kraju, zasluženo smo osvojili prvo mjesto. Konkurencija je bila jako dobra i jako je teško bili osvojiti prvo mjesto, ipak smo se mi dugo pripremali i dali veliki napor “, kazao je kapiten pobjedničkog tima, Nisad Redžović.

Dodjeljena je i simbolična nagrada hadži Jonuzu Džankoviću, legendi fudbala, koji je postao simbol turnira. U okviru Univerzitetskog proljeca, u organizaciji Departmana umjetnosti odrzat ce se likovna kolonija za mlade na temu Likovni svijet, kao naredni projekat ove manifestacije.

SANA