Home Vijesti Drugi dan takmičenja u malom fudbalu – IUNP

Drugi dan takmičenja u malom fudbalu – IUNP

369
0

Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru domaćin je igara koje se održavaju u okviru projekta „Dani sporta“. Nakon takmičenja u stonom tenisu, učesnici se takmiče u malom fudbalu. Trećeg dana na rasporedu osmina finala i četvrt finale u malom fudbalu.

Sudija zadovoljan kako utakmice protiču.

„Mogu vam reći da su današnje ekipe veoma jake kako u tehničkom tako i taktičkom dijelu, milina je gledati šta sve Novi Pazar ali i šire ima od fudbalera, rekreativaca a i nekih profesionalaca. Ovo je jedna velika stvar što se na Internacionalnom univerzitetu ova manifestacija organizira i mislim da ovo treba svi da vide, kako i na koji način jedan univerzitet organizuje kako sport, tako i kulturu i obrazovanje.“ Istakao Jonuz Džanković

Učesnici zadovoljni organizacijom kazali da se nadaju da će se ovakva takmičenja organizirati i u budućnosti.

„Danas smo igrali utakmicu osmina finala protiv ekipe Boltona, suđenjem smo zadovoljni, malo smo na kraju imali sreće ali dobro je, sve je proteklo u najboljem redu.“ Istakao Kerim Nurković

Iz organizacionog odbora naglasili da učesnici igraju fer i korektno.

“Danas se igra osmina finala i četvrt finala na Internacionalnom univerzitetu, sutra će se igradi polufinalna i finalna utakmoca u hali Pendik, nadamo se fer i korektnoj igri. Nek najbolji pobjedi.” Istakao Denis Škrijelj.

Turnir je podržao je veliki broj ljubitelja fudbala. Dodjela nagrada biće sutra na Internacionalnom univerzitetu u 13:30h.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić / FOTO – SANA