Home Vijesti Obuka za racionalno korištenje energije u školama

Obuka za racionalno korištenje energije u školama

236
0

Privredna komora u saradnji s njemačkom organizacijom za Međunarodnu saradnju organizovala prvo obuku za domare škola. U drugom krugu obuka s direktorima i asistentima. Tema, energetska efikasnost. Racionalna potrošnja i veće uštede

-Direktori će u koordinaciji s domarima i licima koja su direktno uključena u održavanje moći da dovedu do toga da se energija troši racionalnije s obzirom na godine i starost zgrada jer znamo da neke od njih imaju i po nekoliko decenija, kaže Nihad Međedović predstavnik Privredne komore, kacelarija u Novom Pazaru

Predstavljeni su modeli, tehnike i načini kako da se što racionalnije iskoristi energija. Oni koji su već usvojili program vide i rezultate.

-U principu dobili smo nekoliko zanimljivih odgovora. Već se bilježe niži računi i vidim da postoji zadovoljstvo među domarima koji su održavali zgrade u periodu poslije obuke tako da postoji bitna razlika u uštedi energije.

Energija je rijedak resurs i ukoliko se, kako kaže, sami ne potrudimo da štedimo na kraju sve čekaju visoki troškovi i lošiji uslovi za rad.