Drugi roman Enesa Halilovića “Ako dugo gledaš u ponor” predstavljen na podgoričkom sajmu knjiga

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na 14. međunarodnom sajmu knjiga i obrazovanja u Podgorici, pored promocije knjige akademika Fatmira Bačija, svoje svjetlo na svjetskoj književnoj sceni ugledao je i roman Enesa Halilovića “Ako dugo gledaš u ponor”.

Promocija romana “Ako dugo gledaš u ponor”
Enes Halilović i Ksenija Rakočević

Pored autora, roman je prezentiala i Ksenija Rakočević. Rakočevićeva je istakla da ovaj roman lika i dijaloga, koji se može okarakterisati i kao porodični roman, u naslovu nosi duboko semantičko opterećenje. Naime, praznina, odnosno ponor koji, ako u njega gledamo dovoljno dugo, rekao je Niče, počinje da gleda u nas, odnosi se na po zlu upamćene 90 – te godine prošlog vijeka u malom gradu koji se enormno obogatio uvozom teksas platna u čijim rolnama su se skrivala pakovanja droge. Na taj način i od takve zarade pojedinci su dolazili u poziciju da gospodare ljudima i njihovim sudbinama.

Iako se, budući baziran na zanimljivoj i dobro ispripovijedanoj priči, brzo i u jednom dahu čita, ovaj roman na čitaoca ostavlja dubok utisak, podstičući ga da ga opet iznova čita i o njemu govori.

Izvor: Fb stranica “Međunarodni podgorički sajam knjiga”

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img