Održana konferencija „Novi Pazar Islamska ekonomija & finansije“

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U biblioteci Fakulteta za Islamske studije organizirana je konferencija na temu „Novi Pazar Islamska ekonomija & finansije“.

Msc. Seid Hadžić poželio je dobrodošlicu prisutnima ispred organizacionog odbora konferencije .

„Fakultet za Islamske studije je domaćin po prvi put na našem prostoru ovakve konferencije, sa ovakvom temom i ovakvog tipa. Želim srdačno poselamiti napše uvodničare i sve ostale učesnike konferencije koji će nam se predstaviti svojim radovima ili učešćem u diskusiji. Želim se posebno zahvaliti studentima FIS-a koji su uzeli učešće u organiziranju ove konferencije. Fakultet za islamske studije je navikao da inicira ideju i progres u svakom smislu, to zapravo i danas radimo.“

Konferenciju je otvorio dekan Fakulteta za Islamske studije prof. dr. Enver Gicić.

„Fakultet za Islamske studije od prvog dana svoga osnivanja teži obezbjeđivanju ambijenta slobodne misli, kreativne misli, kritičkog mišljenja i inovacije svojih studijskih programa, zato slobodno mogu reći da smo mi prvi na prostoru Republike Srbije koji je u svom obrazovnom sistemu implementirao binarnu dvopredmetnu nastavu, a kada je u pitanju program i sadržaj onoga što mi poučavamo naše studente možemo se ponositi time da su to jedni amalgami koji nisu prisutni na bilo kom drugom univerzitetu, da su to jedni originalni hibridi koji su pronikli na ovom fakultetu, zato se mi ponosimo time ali stalno težimo za inovacijama.“ istakao dekan FIS-a.

U uvodnom dijelu govorili su prof. dr. Suad Bećirović, rektor Internacionalnog Univerziteta u Novom Pazaru i dipl. ekom. Mehmed Murić, direktor Societe Generale banke u Novom Pazaru, nakon čega je uslijedila prezentacija aktuelnih investiciono finansijskih programa od strane Nedžmedina Kahramania, direktora nebankarske finansijske institucije “Timi Invest”.

Svoje radove izložili i prof. dr. Almir Pramenkovića, dipl. inž. građ. Edin Zećirović, mr. Hazbija Kalač, msc. Salahudin Fetić i doc. dr. Nurudina Agović.

Konferencijom je moderirao prof. dr. Suad Bećirović.

 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img