Home Rubrike Vijesti Žene na selu ne smiju biti zapostavljene

Žene na selu ne smiju biti zapostavljene

887

U Narodnoj Skupštini Republike Srbije kampanja za osnaživanje žena u ruralnim sredinama pod nazivom ‘Žene žive i na selu’.

Cilj je osnaživanje žena u ruralnim sredinama, borba protiv porodičnog nasilja kao i podizanje svijesti o značaju preventivnih zdravstvenih pregleda.

Realizuje se pod pokroviteljstvom predsjednice Narodne skupštine Republike Srbije Maje Gojković kroz seriju tribina gdje se razgovara sa ženama u ruralnim sredinama u Srbiji.

Kampanju je podržalo Minostarstvo za rad, zapošljavabje, boračka i socijalna pitanja kao i Ministarstvo bez portfelja zaduženo za demografiju i populacionu politiku.

Teme kampanje su Ekonomsko osnaživanje žena kroz žensko inovativno preduzetništvo, osnaživanje žena u borbi protiv porodičnog nasilja, ohrabrivanje žena da učestvuju u prevntivnom zdravstvenim pregledima.

Serija tribina biće održana u osam sela u Srbiji.

Na tribinama govore žene sa sela koje se ističu po inovativnim idejama i zalažu za radna prava i poboljšanje položaja žena na selu, predstavnici organizacija koje se bave osnaživanjem žena izmedju ostalog kroz borbu protiv nasilja u porodici, predstavnici udruženja za radna prava žena, ljekari, predstavnici opština, predstavnici kompanija CSR prijatelja projekta.

Ispred Sandžak TV na konferenciji učestvuje Alma Sofić

Previous articleBKZ u Luksemburgu imenovao novo rukovodstvo
Next articleBIG stranka u izbornoj trci za Evropski Parlament