Mr. Maksud Mahmutović održao predavanje u Petnjici „Bošnjaci kroz historiju“

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U punoj prostoriji biblioteke BKC „Sandžak“ u Petnjici, 22. 02. 2019. godine, profesor, mr. Maksud Mahmutović iz Pljevalja održao je predavanje na temu: „ Bošnjaci kroz historiju“.
Na početku prisutne je poselamio i pozdravio Hariz Skenderović, sekretar BKC “Sandžak” u Petnjici, naveo nekoliko bitnih činjenica i važnosti održavanja ovakvih predavanja, kao i nekoliko zanimljivosti o profesoru Mahmutoviću.

Biblioteka BKC “Sandžak” Petnjica

U svome izlaganju profesor Mahmutović je naglasio da je Bošnjacima od velike važnosti identitetska odrednica, da se kroz vjekove radilo na slabljenju tog osjećaja, ali da su Bošnjaci u svim tim poteškoćama aktivno radili na oporavku i jačanju, i da je Bošnjački narod konačno shvatio da bez toga ne može, gdje god se on nalazio.

Mr. Maksud Mahmutović

Također profesor se osvrnuo na same početke države Bosne i Hercegovine, njene vjerske i nacionalne strukture, njene vladare koji su sa ponosom nosili i slavili sve vrijednosti naroda kojem su pripadali.

Historijsko predavanje koje je imalo za cilj podsjećanje Bihoraca, Petnjičana na ono šta su, ko su i iz kojeg naroda sa kakvim vrijednostima potiču, uspješno je realizovano.
Na kraju profesor se zahvalio organizatorima i poželio da se još više ovakvih ili sličnih projekata realizuju u BKC “Sandžak” u Petnjici.

SANA – Armin Demić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img