SPP o napastvovanju učenica: Najstrožije kazniti počinioce

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Povodom događaja koji su uznemirili javnost u Tutinu i šire, a tiču se osnovane sumnje o izvršenju teških krivičnih djela od strane nastavnika prema učenicama u osnovnim školama u Tutinu, Opštinski odbor Stranke pravde i pomirenja izdaje,

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Opštinski odbor SPP-a u Tutinu je mnogo puta ukazivao na katastrofalno stanje u svim sferama društvenog života, lošem kadrovanju, sprezi politike i kriminala, raznim zloupotrebama nosilaca vlasti, položaju omladine, posebno smo ukazivali na teško stanje u školama koje lokalni moćnici tretiraju kao sopstvene posjede.

Na žalost naše sumnje i strahovi su se pokazali osnovanim i danas imamo ozbiljne optužbe da su djeca izložena seksualnom napastvovanju od strane pojedinih nastavnika. Prema našim saznanjima u toku su tri postupka koja su vrlo slična po svojoj prirodi i govore da su učenice sve učestalije žrtve nastavnika.

Nevjerovatno je da se u medijima provlači vijest da ove nedozvoljene radnje i agonija učenika traju dvije godine u gradskoj školi “Rifat Burdžović Tršo” ili više godina u seoskoj školi u Suhom Dolu, a da sve stručne službe i odgovorna lica u školama nijesu uočile nikakve promjene kod djece, niti je bilo reakcije kojom bi se osujetila i izbjegla ova krajnje poražavajuća situacija.

Očekujemo od državnih organa da vrlo brzo rasvijetle ove slučajeve i da eventualni počinioci ovih djela budu najstožije kažnjeni . Sva odgovorna lica u školi od direktora, pedagoga, razrednog starješine, te svi zaposleni, moraju snositi eventualnu odgovornost ukoliko se dokaže da su na bilo koji način imali saznanja o ovim strašnim događajima a nijesu obavijestili nadležne organe.

Mi iz Stranke pravde i pomirenja ćemo učiniti sve što je u našoj moći da zaštitimo dostojanstvo djece i njihovih roditelja.

Jedini način da izbjegnemo ovakve situacije jeste da nema zaštićenih i da depolitizujemo škole. Stroga kaznena politika i zapošljavanje na osnovu stvarnih kvaliteta, stručnosti i morala mora zamijeniti praksu lokalnih vlastodržaca da se poslovi povjeravaju ljudima bez ovakvih vrijednosti i samo na osnovu političke pripadnosti.

OPŠTINSKI ODBOR SPP-a TUTIN

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img