Home Rubrike Vijesti Pribojska Gimnazija opremila kabinet informatike donatorskim i sredstvima iz budžeta

Pribojska Gimnazija opremila kabinet informatike donatorskim i sredstvima iz budžeta

1194
Foto:Priboj.rs

Priboj bogatiji za 445 miliona dinara. Vlada Srbije posredstvom resornog Ministarstva pravde dodjelila je sredstva za finansiranje 130 projekata. Među njima Gimnazija je od milion i 449 hiljada opremila kabinet informatike.

Vasilije Dragojlović direktoro Gimnazije u Priboju je kazao:”Od tih sredstava je urađena popravka, krečenje i adaptacija učionice. Nabavljeno je 17 stolova informatičkih i 34 stolice, dva zvučnika, jedan skener, jedna interaktivna tabla, štampač, 12 računara sa pratećom opremom, 17 monitora, daljinski, projekciono platno, plafonski nosač projektora, projektor.”

Novi kabinet informatike doprinijet će lakšem radu naročito za talentirane đake ali i one koji imaju želju dodatno napredovati u računarstvu.

Marija Reković, nastavnik informatike je kazala:”Mislim da su djeca prezadovoljna, zato što programi koji su ranije bili jako zastarjeli sada su update-ovani, sada rade na projektima iz 2012. i 2013. godine, Windows je novi, oprema je naravno doprinijela bržem radu, tako da i nama kao profesorima i njima kao djeci rad je mnogo bolji.”

Od 1336 projekata sa kojima je konkurisano u 13 koji će biti finansirani su i dva projekta iz Priboja, pored opremanja kabineta u Gimnaziji opremat će se i kabinet u OŠ “Nikola Tesla”.

 

Sana / Tekst: Sana, GlaszapadneSrbije

Previous articleSutra sunčano i toplije vrijeme
Next articleAkademik Zukorlić o nelegalnim radnjama vlasti u Novom Pazaru