Home Rubrike Vijesti Novopazarci iz više sportova odnijeli pobjede tijekom vikenda

Novopazarci iz više sportova odnijeli pobjede tijekom vikenda

653

Košarkaški klub Novi Pazar pobijedio je ekipu Dunava  iz Starih Banovaca sinoć u sali Pendik pred oko 1500 gledalaca u 16. kolu Košarkaške lige Srbije sa 91:78. Nakon napete utakmice pohvale Novom Pazaru.

Foto: Džana Džanković

 

  • Čestitao bih ekipi Novog Pazara na zasluženoj pobjedi, mi smo u drugom poluvremenu pali sa koncentracijom što se na kraju odrazilo na naš rezultat – poručio je Slaviša Mirović, košarkaš iz KK Dunav.

Aleksej Nešović iz tima Novi Pazar je kazao:Dva različita poluvremena za nas. Ne smijemo da dozvolimo da primimo toliko koševa, posebno ne kući.Dobro je da smo se dozvali pameti u drugom poluvremenu, počeli da igramo našu igru, pojačali odbranu, i na kraju odnijeli pobjedu.

Treneri oba tima analizirali utakmicu.

Foto: Džana Džanković

Trener Dunava, Mitar Ašćerić nezadovoljan konačnim rezultatom zahvalio se ekipi Novog Pazara: Ključni dio se desio početkom drugog poluvremena, odatle se sve nekako odvijalo u njihovu korist, odnosno, mi nismo mogli da nastavimo onu igru koju smo igrali u prvom poluvremenu.

  • Ono što je dobro i protiv Borca i protiv Dunava je veliki broj skokova kojih imamo, još uvijek lutamo i tražimo igru iz prvog dijela, ali je to malo teže, Radonjić se konačno vratio. Teška utakmica, loša defanziva, drugo poluvrijeme smo sreli ekipu iz Dunava za nekih tridesetak poena i eto pobijedili smo utakmicu – poručio je trener KK Novi Pazar Oliver Popović.

Novopazarce je predvodio Marko Radonjić sa 20 poena, dok su Sead Hadžifejzović i Aleksej Nešović dali po 19, i Nemanja Krstić 18 poena. Najefikasniji kod ekipe Dunava bili su Milan Nikolić i Bogdan Dragović sa po 15 poena.

Osim košarke, obojkaši Novog Pazara trijumfovali su u Beogradu protiv ekipe Partizana sa 3:1.

Foto: Radiostoplus

Slijede uspjesi iz atletike. Novopazarski mladi atletičari osvojili su četiri prva mjesta na Ibarskom krosu u Kraljevu. Najbolji su bili Džemal Hasanović u trci starijih juniora na 2.400 metara, Saima Murić kod mlađih juniorki na 1.600 metara, Mejra Mehmedović u konkurenciji starijih pionirki i mlađa pionirka Lenka Nikolić na 800 metara, gdje su Nejra Brahić i Mejra Kahrović zauzele treće i četvrto mjesto.

Foto: RTV Novi Pazar

Istovremeno, reprezentativac Srbije u biatlonu Milanko Petrović zauzeo je jučer 67. mesto u drugom sprintu na 10 kilometara voženom u okviru IBU kupa u poljskom Dušnjiki Zdroju, a Dženisu Avdiću i Ajlanu Rastiću pripalo je 89, odnosno 91. mesto među 103 takmičara. Pobijedio je Nemac Fillip Horn, ispred Antona Babikova iz Rusije i trećeplasiranog Čeha Adama Vaclavika.

RTV Novi Pazar

Na kraju, fudbaleri Jošanice počeli su jučer u Novopazarskoj banji pripreme za proljetnu polusezonu u Srpskoj ligi Zapad, a prvoj prozivci trenera Kenana Kolašinca prisustvovalo je ukupno 18 igrača.

 

Sana / Tekst: Džana Džanković, Agencije

Previous articleOpštinska vlast u Prijepolju čini nadljudske napore da se izbori sa ledenom stihijom
Next articleSutra oblačno, temperatura od -7 do 5 stepeni