Mirsad Đerlek izašao iz politike

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Osnivač i predsjednik Sandžačke narodne partije, Mirsad Đerlek dao je ostavku mjesto predsjednika ove partije kao i na mjesto državnog sekretara u Beogradu. Na konferenciji za medije istakao je da nakon 16 godina ipak ne pripada politici.

Mirsad Đerlek, dosadašnji predsjednik i osnivač SNP-a je kazao:”Ja sam donio dvije vrlo važne odluke a to su da sam podnio ostavku na mjesto SNP-a i da se od danas više neću baviti politikom i političkim djelovanjem. Ja sam potpuno bio svjestan i kad sam ulazio u politiku da je politika jedna utakmica koja je vrlo nezahvalna i teška, u kojoj ne postoje pravila. Posljednjih nekoliko mjeseci razmišljao sam o svim tim stvarima i došao do zaključka da mi ipak u Novom Pazaru nismo dostigli političku zrelost da imamo jednu normalnu demokratsku kampanju i da se takmičimo.”

On je dodao da je ponosan na ostvarene rezultate te istakao da će se posvetiti medicini i nastaviti obnašati ljekarsku dužnost neurologa u Općoj bolnici u Novom Pazaru. Na konferenciji se obratio i generalni sekretar Sandžačke narodne partije istakvši da poštuju odluku predsjednika stranke.

Ervin Časić, generalni sekretar SNP-a  je kazao:”Mi poštujemo odluku gospodina Mirsada Đerleka jer je to njegov lični stav. Predsjedništvo stranke je imalo danas sastanak na kojem je donijeta odluka da ovaj tim nastavi da vodi stranku do održavanja sjednice glavnog odbora na kojoj će se razmatrati ostavka i dalje djelovanje naše stranke.”

U narednom periodu će se donijeti odluka o novom predsjedniku Sandžačke narodne partije.

Sana / Tekst i foto: Džana Džanković

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img