Zbog lažnih vijesti o smrzavanju Prijepoljaca pršte krivične prijave

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

I pored javne opomene Savjeta za štampu Sandžačke novine nastavljaju krštiti osnovne kodekse o obavezi novinara da pravi jasnu razliku između činjenica koje prenosi, komentara, pretpostavki i nagađanja. Dokaz za to jeste naslov vijesti „Brodarevci pronašli mrtvog čovijeka pod snijegom“ iako nigdje u tekstu ne stoji da je čovjek mrtav. Sandžačke novine su na ovaj način živog čovjek proglasili mrtvim dovodeći narod u zabunu.

U vijesti koju je plasirao portal PP Media, čiji je vlasnik Alen Rovčanin aktivista i simpatizer ove stranke, iznesene su dezinformacije da su ljekari odbili da dođu na teren, kao i da je centar za socijalni rad odbio da pritenke u pomoć čovjeku koji je ležao u snijegu.

Ovim povodom saopštenje za javnost uputili vd direktora Doma Zdravlja  dr. Sead Porović  i Šefa odseka hitne medicinske pomoći Prijepolje  dr. Zagorka Rakonjac u kojem stoji da je dispečer dao informaciju da je ekipa na terenu i da će po povratku biti usmerena na pomenuto mesto , što je i učinjeno . Pozivalac je sledećim pozivom u 12:40 časova obavestio HMP da je jedan od komšija ubedio lice I.K. da ustane i pođe kući i da je sada I.K.  u svojoj kući , te da intervencija HMP nije potrebna.

Iz Centara za socijalni rad dobili smo informaciju da se objavljene fotografije i tekst ni na koji način se ne mogu povezati sa radom Centra za socijalni rad, te da pojedinim političkim strankama odgovara loše stanje pa zbog toga pokušavaju i na mestima gde nema nikakvog razloga da kritikuju institucije.

Dom Zdravlja Prijepolje i Centar za socijalni rad će podneti krivične prijave protiv autora tekstova koji su neistinama uznemirili javnost.

Kako nezvanično saznajemo osoba koja je danas ležala u snijegu bila je u alkoholisanom stanju, da te je zbog ovog poroka u prošlosti odlazio na liječenje. Njegovo zdravstevno stanje nije ni bilo ugroženo, pa je nakon 30 minuta laženja u snijegu otišao kući.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img