Vrijeme hladno sa snijegom, sutra malo toplije

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Srbiji će sutra biti oblačno vrijeme, na sjeveru Vojvodine suho, a u ostalim krajevima mjestimično sa snijegom, uz postepeni prestanak padavina poslije podne i djelimično razvedravanje tokom noći, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

RHMZ je upozorio da se danas u većem delu Srbije, osim na sjeveru, očekuju nove padavine i povećanje visine sniježnog pokrivača, od 10 do 20 cm, a u planinskim predijelima i stvaranje sniježnih nanosa. Sutra će u Srbiji puhati slab i umjeren vjetar. Jutarnja temperatura biće od minus šest do minus jedan stepen, a najviša dnevna od minus dva do dva stepena.

U Srbiji će u subotu ujutru u većini mijesta biti umjeren mraz, u nižim predijelima će biti magle, a tokom dana oblačno i suho vrijeme. Od nedjelje će biti umjereno do potpuno oblačno i malo toplije vrijme, povremeno sa slabim mješovitim padavinama – kišom i snijegom. Dnevna temperatura će biti u granicama prosijeka za drugu dekadu januara.

Biometeorološka prognoza za petak, 11. januar:

Meteorološke prilike biće relativno nepovoljne za hronične bolesnike, a oprez se savjetuje osobama sa srčanim i psihičkim tegobama i sa bronhijalnom astmom. Moguće meteoropatske reakcije su pospanost, neraspoloženje i glavobolja.

 

Sana / Izvor: Novimagazini / Foto: Adaleta Sejdović-Hamzić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img