Geodetski zavod u štrajku, traže veće plate i smjenu direktora

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na osnovu Odluke štrajkačkog odbora Republički geodetski zavod od 24. decembra prošle godine sprovodi štrajk u 90 katastara u Republici Srbiji. Osnovni zahtjevi jesu da se zapošljenima povećaju osnovice i to 5% za 2018. i 7% za tekuću godinu. Za Sandžak televiziju Nebojša Pejčinović je kazao da je do problema došlo jer za prethodnu godinu nije bilo povećanja osnovice.

Nebojša Pejčinović, Granski Sindikat uprave, pravosuđa i policije „Nezavisnost“ je kazao:“ Tamo gdje je došlo do problema jeste to da u 2018. godini povećanje osnovice kod zapošljenih u Republičkom geodetskom zavodu bilo nevidljivo, tačnije rečeno, njihova primanja nisu povećana ni za dinar. Čak je kod zapošljenih, negdje oko 650 došlo do umanjenja koja su definirana Sporazumom ugovorom sa Vladom Republike Srbije 2015. godine.“

Drugi zahtjevi su da se status zapošljenih koji imaju zvanje katasterskih službenika uredi na sistemski način, osim toga i traže i smjenu direktora Borka Draškovića. Iako štrajk traje nekoliko dana izostala je reakcija Vlade. Podsjećamo da se štrajkuje i u Novom Pazaru.

 

Sana/ Tekst: Džana Džanković / Foto: Medija centar Beograd

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img