FIS niže uspjehe u Beču na internacionalnoj debati – ostvario plasman za Katar

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Fakultet za islamske studije predstavio se na internacionalnoj debati na arapskom jeziku u Beču. Od 22 zemlje i jake konkurencije četveročlana ekipa studenata izborila se za plasman među osam najboljih. Studenti zahvalni upravi Fakulteta na prilici.

  • Zahvalu prije svega dugujemo dekanu Fakulteta, koji je sve vrijeme bio uz nas, ohrabrivao nas i motivirao, također, pored njega bili su tu i naši profesori arapskog jezika koji su nas pripremali za ovaj uspjeh. Nadam se da će Fakultet za islamske studije i u predstojećim danima nastaviti nizati ovakve uspjehe. – poručila je studentica Fakulteta za islamske studije Hafsa Bećirović.

Jasmin Hajrović, jedan od takmičara Fakulteta za islamske studije ponosan na ostvarene rezultate.

  • Ostvarili smo zapažene rezultate i došli do polufinala. Prva runda bila je protiv ekipe Katara i tu smo ostvarili zaista zapažene rezultate, druga runda bila je protiv ekipe iz Makedonije gdje smo ponijeli dobru pobjedu, a potom bila je i treća ekipa iz Poljske, tu smo ostvarili također pobjedu, i na kraju četvrta ekipa je bila protiv Belgije – kazao je Jasmin Hajrović, student FIS-a.

 

Pored Hafse Bećirović i Jasmina Hajrovića ekipu čine i Azemina Šaćirović i Ajla Hodžić. Slika Novog Pazara kao grada talentiranih i učenih studenata predstavit će se i u Kataru, gdje će za nekoliko mjeseci biti održano glavno takmičenje internacionalne debate koju je i organizirao Katar.

 

  

 

Sana / Tekst: Džana Džanković

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img