Dani sporta i kulture u organizaciji IUNP-a

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru organizira dane sporta i kulture u okviru zimskih igara i na ovaj način motiviše sve studente da budu dio inovativnih aktivnosti. Univerzitet a i sami studenti su aktivni tokom cijele akademske godine, kako na edukativnim tako i na vannastavnim aktivnostima.

” Drago mi je što premijerno mogu najaviti dane sporta i kulture koji će se održati u periodu od 14.01. do 18.01.2019.godine. U pitanju su zimske sportske igre za koje se nadamo da će postati i tradicionalne. Na repertoaru će biti košarka i šah. Što se prijava za košarku tiče, u toku su ali postoji ograničenje. Prijave za košarku su ograničene na 25 ekipa. Ovim putem pozivam i sve srednjoškolce da nam se priključe, da razbijemo sve predrasude i stereotipe. Mogu nas kontaktirati putem naših zvaničnih sajtova i profila na društvenim mrežama “, izjavio je dipl. informatičar Sead Jerebičanin.

Dodaju da im je u cilju da i ovaj projekat i sama manifestacija prođe u najboljem mogućem redu, jer sam cilj ovih igara jeste druženje, posebno što će biti ekipa iz drugih Sandžačkih gradova.

” Želim samo da istaknem da će se turnir u košarci održati u hali Pendik, dok će se turnir u šahu održati na Internacionalnom univerzitetu. Motivacija za mnoge jesu i novčane nagrade ali i nagradno putovanje u Zagreb na tri dana”, završava student Internacionalnog univerziteta Muhamed Zuković.

Prijave su u toku i traju do 10.01. a igre će zvanično početi 14.01.2019 i trajat će do 18.01.2019. Osim sportsko rekreativnih aktivnosti bit će upriličene i izložbe pozorišnih lutaka studenata Departmana pedagoško-psiholoških nauka ali i acoustic veče u organizaciji samih studenata.

 

SANA – Zerina Bojadžić

FOTO – SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img