Članovi odbora BNV bez kvalifikacija

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

 

 

Ni treća sjednica BNV nije se razlikovala od prethodnih. Između ostalog, bez prisustva medija i nepoštivanja prava vijećnika Matice Bošnjačke da budu aktivni učesnici.

-Mi smo ovog puta bez otpora prenosili tok sjednice na našem zvaničnom fejzbuk portalu Matice Bošnjačke da mogu vidjeti svi na šta to liči, a ne liči zaista ni na šta.  Gospodin koji predsjedava pokušava na svaki način spriječiti vijećnike o tačkama dnevnog reda, kaže dr. Jahja Fehratović.

Prva izmjena budžeta BNV na tri strane A4 formata najznačajnijeg predstavničkog tijela Bošnjaka u državi

-Što je sramota. U općim naznakama stavljeno da je izdvojen za ovo ili ono, a u stvari je suština da je cio budžet potrošen u kampanji g. Ugljanina i njegove stranke za BNV.

 

Dr. Fehratović naglašava da  odabir predsjednika i članova odbora BNV dovodi  do zaključka da je veliki broj onih bez ikakvih kvalifikacija da bi mogli biti članovi

 

-Pogotovo što se radi o ljudima koji su stručnjaci u svojim užim oblastima, ali bez obrazovanja na bosanskom jeziku niti iskustva ni referenci. Ono što smo mi vidjeli je da je suština da su tu samo pro forme i da je to neka vrsta koalicionog dogovora, a da će se nastaviti zloupotreba BNV.

 

Suočivši predstavnike druge dvije liste s činjenicom da je u školama sve manje odjeljenja u kojima se pohađa nastava na bosanskom jeziku ostali su, kaže, zatečeni.

 

-Također birali su Prosvjetni savjet kao organ koji treba da zaokruži cjelokupan proces nastave  na bosanskom a u tom savjetu su opet ljudi koji su u prethodnom mandatu bili zaduženi za realizaciju nekih značajnih projekata i nisu postigli nikakve rezultate

 

Nastavlja se, ističe, jedna opšta destrukcija svih procesa koji bi se morali provoditi kako bi Bošnjaci zaokružili kvalitetno, temeljito sve procese  od kojih je najznačajnije obrazovanje na bosanskom jeziku.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img