Home Rubrike Vijesti Umjetnička večer za osobe a autizmom

Umjetnička večer za osobe a autizmom

356

U “Klubu heroja” u Novom Pazaru humanost bez granica. Večer poezije za osobe s autizmom priredili muzičari i umjetnici iz Novog pazara. Čitajući svoja djela i dijeleći emocije poručili da moramo živjeti zajedno. Na svoj način istakli probleme s kojima se svakodnevno suočavaju osobe s autizmom i njihove porodice.

 

-Ispred Udruženja za autizam Novi Pazar ja sam prezadovoljan i presretan što je sve više ovakvih dešavanja. Također sam prezadovoljan što vaša Televizija izvještava o našim aktivnostima i poklanja pažnju kakvu, nadam se, i zaslužujemo. Čini mi se da su ovakve večeri itekako potrebne ovom gradu, kaže Jusuf Džanković predsjednik Udruženja za pomoć osobama s autizmom.

Za svakog ponaosob posebna je čast biti dio ove priče gdje humanost nema granica.

-Da pokažemo našoj zajednici i svim njenim članovima koliko je važno da osobe s autizmom shvatimo kao integrisani dio zajednice i da na bilo koji način potpomognemo razvoj njihove inkluzije u društvo, poručila Ajša Baković Latifović.

 

Iz priče koju pričaju o autizmu, kroz akciju „Volim nekog s autizmom“ došla je i ideja za organiziranjem ovakve manifestacije koja je, kako kažu iz Udruženja, veličanstven način za završetak godine.

Previous articleUmjetnička večer na Fakultetu za islamske studije
Next articleOdržana sjednica SO Tutin