Zahvaljujući inicijativi SPP-a džamija Nur i naselje oko nje dobilo asfalt

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Konačno se privode kraju radovi na asfaltiranju ulice pored džamije Nur u novpazarskom naselju Mur. Mještani su svjesni da ovako brzog okončanja radova nebi bilo, da nije bilo pritiska i aktivnosti Stranke pravde i pomirenja.

„Hvala Allahu koji je učinio da više ne gazimo blato. Hvala svima koji su učinili šta je do njih bilo, da do ovoga dođe. Odgovorni bi trebalo još više da se zalažu“ – kaže jedan od mještana.

„Ovo nema para da se plati. Dugo smo se mučili i patili. Mi smo zapostavljeni ovdje, kao da smo neki drugi grad ili narod, od naših gradskih predstavnika“ – poručuje drugi.

Mještani se zahvaljuju imenom i prezimenom akademiku muftiji Muameru Zukorliću na istrajnoj borbi za svoj narod, u konkretnom slučaju za asfalt u ovom dijelu murskog naselja.

„Zahvaljujem se prije svega Allahu dž.š, a potom muftiji Zukorliću. On je ovo izdejstvovao ovo. Vlasti nisu htjele da nas čuju. Ali on je uspio. Zahvalni smo i Sandžak Televiziji koja je uvijek tu da izvijesti o našim aktivnostima, problemima i događajima“ – zaključuje treći mještatnin, a svi džematlije džamije Nur kojima ovaj asfalt znači lakši i bezbjedniji dolazak do džamije.

Potpredsjednik SPP-a dr. Jahja Fehratović na svom Facebook profilu ovim povodom je poručio:

„Mubarek olsun mještanima Mura i džematlijama Nur džamije asfaltiranje ulice na prilazu džamiji! Lijepo je biti arhitekta, a drugi nek budu izvođači radova! Jedna bitka je dobijena, idemo dalje! Ovo je vjerovatno jedna od rijetkih ulica u Novom Pazaru za koju građani nisu izdvajali svoja sredstva za asfaltiranje! Ostalo ih je još dosta, očekujem da Gradska uprava asfaltira i sve ostale ulice iz gradskog budžeta, a da ne uzima novac od građana jer je to njena obaveza. A i reketiranje građana za uređenje i asfalitranje ulica je protivzakonito i kriminal“

Zerina Bojadžić (SANA)

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img