Dr. Fehratović: Kako je moguće da svake godine imenujemo iste ljude za v.d. direktora?

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na posljednjoj sjednici grada Novog Pazara raspravljalo se i o prijedlozima razrješenja vršioca dužnosti na mjestima direktora kao i o imenovanju novih, u ustovama Dom Zdravlja, JKP Gradska toplana, Parking servis i Zavod za urbanizam. Opozicija je pripremila pitanja za diskusiju u kojoj je odbornik dr. Jahja Fehratović pitao Koliko puta će se birati isti vršioci dužnosti?

 

Koliko je to zakonski moguće da iste ljude imenujemo za vršioce dužnosti (v.d.). Zakon kaže da to može samo dva puta, a mi iz godine u godinu imenujemo iste ljude imenujemo na godinu dana kao v.d.  i mi već sada kršimo Zakon. Zašto te ljude imenujemo za v.d. ako su dobri, zašto ih ne imenujemo za direktore? pitanja je uputo dr. Jahja Fehratović,  odbornik SPP-a u skupštini grada Novog Pazara.

Za diskusiju se javio i Edin Zećirović, odbornik SPP-a koji je od predlagača tražio da se predstave biografije direktora i njihovi kratki planovi rada za naredni period.

Do sada nismo imali priliku da na ovaj način dobijemo odgovore, zašto predlažu određenu osobu, šta kvalifikuje tu osobu za funkciju, već mi ovdje imamo direktive gdje se neko razrješi pa se donose odluke o njihovom imenovanju, smatramo da se na ovaj način krši Zakon o radu i izbor o javnim funkcijama, a osim toga, građani ostaju uskraćeni za osnovne informacije o tome ko će voditi JP koje zapošljava nekada i po stotinu radnika, a koji su i direktni i indirektni korisnici budžeta grada Novog Pazara – kazao je za govornicom Edin Zećirović, odbornik Stranke pravde i pomirenja u skupštini grada Novog Pazara.

Zećirović je tražio izvještaj o radu direktora kako bi se znalo šta se dešava u tim ustanovama. Međutim, na ova pitanja i zahtjeve izvjestilac nije odgovorio jer nije bio prisutan. Tako je usvojeno osam tačaka bez objašnjenja, a za vršioce dužnosti izabrani su: Ervin Ćorović za Dom Zdravlja, Armin Mehović za JKP Parking servis, Suat Ljajić za Zavod za urbanizam, Vladimir Marinković za v.d. direktora JKP Gradska toplana.

 

Sana / Tekst: Džana Džanković

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img