Đorđević: u 2019. očekujemo veće plate, uvođenje SOS telefona

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević predstavio je godišnje rezultate rada ministarstva i najavio planove i projekte za narednu godinu, ističući da će briga o osobama sa invaliditetom, rekonstrukcija objekata, briga o djeci i najstarijim građanima ostati prioritet i u 2019. godini. Podsjetio da će raditi na povećanju penzija.

Krajnji cilj s čim ćemo biti zadovoljni jeste da bude u nivou minimalne potrošačke korpe, a trenutan iznos jeste 228 eura. Očekujemo da ona raste sljedeće godine uz to koliko bude dobro našoj zemlji, toliko penzioneri mogu očekivati povećanje penzija.

Uvedena jednokratna pomoć, ministar kazao da su je dobili svi penzioneri u iznosu od 3000 dinara.

Ono što je uspjeh jeste učešće u ukupnim prihodima, ono je 71,7% a 2009. godine bila je 52,6% zatim učešće u NETO penzijama, u ovom trenutku BDP je 11,1% što je na zadovoljavajućem nivou kako to MMF traži ali i Evropska Unija – kazao je ministar Đorđević.

Dodao je da će raditi na projektu “Reci NE radu na crno” te da će biti uveden SOS telefon krajem tekuće godine. Od 1. januara, stupanjem na snagu Uredbe koje donosi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, ovo ministarstvo će biti prvo koje će imati izrađena radna mjesta po kompetencijama”, rekao je ministar.

 

Sana / Izvor: Agencije

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img