Home Rubrike Vijesti U Skupštini Sjenice odbijena molba SPPa za pomoć Ćamilu Jukoviću

U Skupštini Sjenice odbijena molba SPPa za pomoć Ćamilu Jukoviću

356

Odbijen je zahtjev odbornika tokom sjednice Skupštine Sjenica da se odobri pomoć Ćamilu Jukoviću za nastavak liječenja u Novopazarskoj banji. Predsjednik Mujović kaže, nema zakonske osnove kako bi izvšili isplaćivanje.

Odbornici SPPa u Skupštini Sjenice uputili molbu da se odobri novčana pomoć profesoru ćamilu Jukoviću za troškove liječenja u Novopazarskoj banji. Napominju, ne samo što je zadužio Opštinu svojim djelima, već je i rođeni Sjeničak.

-Napominjem da je Juković rođen na području Sjenice, da je kroz svoje književno djelo zadužio sjenički kraj. Nije ljudski da okrećemo glavu od njegove teške nesreće. Pozivam sve odbornike da podrže ovaj humani čin i da mu pomognemo da plati troškove liječenja, kaže Sanela Halković odbornica SPP-a u Skupštini Sjenica.

 

Predsjednik Opštine u svom odgovoru pojašnjava da novčana pomoć može biti odobrena ukoliko je osoba ugrožena materijalno,  bez odgovarajućih sredstava i ukoliko živi na teritoriji Opštine Sjenica.

 

– Stvarno ne možemo licima iz Novog Pazara, Tutina odobravati zato što mislimo da su nam prioritet građani Opštine Sjenica i da njima trebamo pomagati. Bužet se puni zahvaljujući građanima Opštine Sjenica. Ćamil nek je živ i zdrav i da Bog da da mu Allah da sto godina da se izliječi. Od sjeničke Opštine što se toga tiče ne postoje zakonske osnove na osnovu kojih bi mu izvršili isplaćivanje, naglašava Hazbo Mujović, predsjednik Opštine Sjenica.

 

Oglasio se i prof. Juković na svojoj fejzbuk stranici. U tekstu  “Čiji sam to” ja komentirajući Mujovićevo obrazloženje ističe da, “prema njegovom Ne onda pola Pešteraca  koji su otišli tamo gdje su ih, kako kaže, takvi mudraci otjerali više nisu Pešterci ni Sjeničaci.,, Svaka čast” za takvog mudraca. Blago Peštercima, ima stočarstvo da im cvjeta. Sad Pazarci mogu reći Ja nisam njihov bio sam ovdje na privremenom radu. Pomozite da saznam čiji sam to ja”, kaže između ostalog, u svojoj reakciji prof. Juković

 

 

Previous articleMuftija Dudić na čelu Mešihata IZ u Srbiji
Next articleSPP na terenu: Budžet podrediti potrebama građana Prijepolja