Mještani kraka Pribojske ulice 30 godina diskriminisani

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Mještani kraka Pribojske ulice u novopazarskom naselju Lug godinama pokušavaju da namole nadležne da im asfaltiraju ulicu. Imaju svu potrebnu dokumnetaciju, pravno imovinski odnosi su riješeni ali uzalud.

Problem posebno izražen tokom padavina, mještani istuču da tada postaje nepodnošljivo.

“Kad padne kiša ovdje je jezero, može čamac rahat da ide, ima jedna šahta koja se zatvori i ide na sve strane, u kuće, u garaže, sve je puno vode. Mi smo išli do Gradske Uprave i molili im se, niko neće da nam izađe u susret. ”

Mještani tvrde su im iz Gradske Uprave poručili da im Muftija asflatira put. Nije im jasno, da li su zbog političkog stava, diskrimisani punih 30 godina.

„Odem u Opštinu dole i pitam ko može da nam asfaltira ulicu kažu „Ma nek ti asfaltira muftija“. Projekat plaćamo bezveze, pare bacamo a niko ništa ne radi. I komunalije plaćamo, traže da platim zelenilo, za šta da mu platim, za ovo blato. Sve uredno plaćamo a ovu ulicu preskaču svi, prvo asfaltiraju od zadnjeg kraka, umjesto od prvog da počnu. Ja ne znam o čemu se radi, da li smo mi poseban narod ovdje a u istom gradu živimo. Prva ulica koja je ovdje naseljena je ova, i urbanistički i sve je odrađeno, ja ne znam drugo šta oni hoće a uzeli su po 20 eura za projekat i pekli jagnjad i ručak pravili kad su ove gore ulice asfaltirali, sve od tih para.“

Nadali su se da će ove godine problem da biti riješen, ali kako se građevinska sezona približava kraju, jasno je da će i ovu zimu dočekati sa džakovima na ulaznim vratima kako bi spriječili poplave.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

FOTO – Vahid Murtezić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img