Home Rubrike Vijesti Problem zemljišta kod TK Raška u ulici Save Kovačevića

Problem zemljišta kod TK Raška u ulici Save Kovačevića

473

Na poslednjem skupštinskom zasijedanju diskutirajući o rebalansu budžeta 2018. godine odbornici Stranke pravde i pomirenja su na poziv privrednika da im se pomogne podsjetili javnost na problem zemljišta kod tekstilog kombinata Raška u ulici Save Kovačevića

Odbornik SPP-a Sead Redžović podsjetio javnost da je taj dio zemljišta, odnosno oko 44 parcele 2012. godine poklonjen od strane TK Raška gradu Novom Pazaru, te da je grad te parcele prodao privrednicima a da im nije rečeno da tim dijelom prolazi glavni dovod električne struje za Industrijsku zonu.

“Najmanje što smo mogli očekivati jeste da dio novca koji je prihodovan od te prodaje bude uložen u rješavanje infrastrukturnih problema u Industrijskoj zoni, dakle izgradnja kolektora, izgradnja komunalne infrastrukture i kao što maloprije rekoh izmeštanje postojeće infrastrukture u tom dijelu odnosno glavnog dovoda električne struje prema Indrustrijskoj zoni. Privrednici su se obratili nama, zatražili pomoć da aktueliziramo ovo pitanje, da predočimo javnosti i nadležnim organima da im izađu u susret. Ne razumijemo zaista politiku grada i Gradske uprave ni one tadašnje, ni ove današnje da je zaboravila jedan ogromni problem s kojim se susreću privrednici u Novom Pazaru, kojima ste na taj način, dakle prodajom zemljišta zarobili novac koji su tada morali dati, pogotovo oni koji imaju svoje objekte u tom dijelu Industrijske zone, zarobili ste im negdje od 50 do 100 hiljada eura po jednom vlasniku a da im niste pomogli da se ta postojeća infrastruktura izmjesti kako bi oni mogli uložiti još novca, finansirati odnosno inkasirati u gradsku kasu za građevinske dozvole, za komunalije itd., i na taj način povećati prihode gradske kase.” istakao Redžović.

Vlast kao argumenat odbrane navodi činjenicu da je obaveza Elektrodistribucije da izmjesti kablove.

“Dakle radi se o visokonaponskom energetskom kablu koje je u vlasništvu Republike Srbije odnosno Elektroprivrede i mi znamo da to kablo postoji tu i da zbog toga ljudi ne mogu da grade, ali smo smatrali i dalje smo tog mišljenja da neko ko prodaje ovom gradu struju kroz to isto kablo treba da izvrši izmještanje tog kabla, dakle Elektroprivreda a ne mi.” kazao Jusufović.

Odbornik SPP-a Sead Redžović prokomentarisao da zbog loše kumunikacije Gradske uprave sa Elektrodistribucijom kao i vatrogasnom službom najviše ispaštaju građani.

Privrednici naglašavaju da nisu kupili zemljiste kod Elektrodistribucije i zale se da im nije ma vrijeme receno da u tom dijelu postoji strujni podzemni vodovi.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

FOTO – SANA 

Previous articleNagrađene najbolje “Priče iz mog zavičaja”
Next articleBiševska komita i slučaj ubistva Zeća Čarovca (1923.) iz Novog Pazara