Home Vijesti Akcija dobrovoljnog davanja krvi “Kap po kap”

Akcija dobrovoljnog davanja krvi “Kap po kap”

378
0

Akcija dobrovoljnog davanje krvi koju organizira Internacionalni Univerzitet počela je danas i trajat će do kraja 2018. godine. Veliki broj studenata, profesora kao i asistenata podržao je ovu akciju, želeći da na taj način nekome pomognu ili spase život.

Studenti pozvali sve sugrađane da i oni učestvuju u ovakvim akcijama.

„Zahvaljujem se Internacionalnom Univerzitetu što nam je omogućio da organiziramo akciju dobrovoljnog davanja krvi. Evo danas smo ovdje dali krv i nadam se da ćemo na taj način nekome pomoći, nadam se isto daljem odazivu studenata ali i sugrađana koji će nas podržati u akciji dobrovoljnog davanja krvi.“ ističe studentica Sabina Duran.

„Ovoj akciji se odazvao veliki broj studenata, profesora i asistenata. Akcija traje do kraja 2018. godine i ovim putem pozivamo sve građane kao i studente da se odazovu jer krv je zaista neophodna.“ kaže studentica Aiša Bakić.

Koordinator akcije ističe da se odazvalo preko 50 studenata te da akcija protiče u najboljem redu.

„Meni je jako drago da su se svi studenti odazvali, čak smo imali i studente sa Državnog univerziteta kao i iz drugih institucija koji su došli da podrže našu akciju. Pored studenata tu su došli i profesori i asistenti koji su želeli da daju primjer studentima da treba da daju krv i da je to veoma važno. Danas je krv dalo 12 studenata, mi smo imali preko 50 prijavljenih ali je problem bio to što oni nisu imali dovoljno kesa u svojim zalihama te danas nismo mogli više dati, ali kao što smo rekli do kraja 2018. godine biće nastavljena akcija tako da ćemo sledeće nedelje dati još krvi.“ ističe koordinator akcije Elma Mavrić.

I u narednom periodu nastavit će se sa sprovođenjem ovakvih akcija kako bi se obezbijedila krv onima kojima je potrebna.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

FOTO – SANA