Home Vijesti IUNP organizira akciju dobrovoljnog davanja krvi

IUNP organizira akciju dobrovoljnog davanja krvi

315
0

Menadžment Internacionalnog Univerziteta u saradnji sa studentima organizira akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Studenti ističu da je cilj akcije prikupljanje što većeg broja jedinica krvi za potrebe bolnice u Novom Pazaru.

„Davanje krvi je apsolutno bezbijedno za davaoce jer svaka zdrava osoba ima rezervu krvi koja nije neophodna za normalno funkcionisanje organizma i obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Davatelj može biti svaka zdrava osoba od 18 do 65 godina, muškarci mogu davati krv svakog trećeg mjeseca, dok žene mogu to učiniti svaka 4 mjeseca. Davanje krvi je zapravo dvostruko dobro djelo, prvi taj čin jeste motivacioni u kojem mi pokušavamo da pomognemo i doprinesemo produžetku nečijeg života, drugi jeste i samo unutrašnje djelovanje na naš organizam. Ovu našu akciju bih objedinila citatom „Uzimajući punimo ruke, davajući punimo srce.““ navodi studentica Edina Cikotić.

Istaknuto da prva grupa davanja krvi kreće od sutra.

„Pozivamo sve studente da se pridruže akciji, također pozivamo i sve državne, vladine i nevladine organizacije da se pridruže akciji koja će trajati sve do kraja 2018. godine. Naše malo nekom može da znači mnogo.“ ističe student Ridvan Fetić.

Više informacija o akciji dobrovoljnog davanja krvi kao i prijave možete dobiti na brojeve telefona: ‎0640047137 i ‎0648891741.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić