Home Vijesti Sjednica BNV – Medijski mrak i napad na vijećnika

Sjednica BNV – Medijski mrak i napad na vijećnika

468
0

Održano još jedno zasjednje BNV-a. I ovog puta konfuzija. Oprečne informacije iz dvije najjače liste. Iako je 23. novembra održana i zaključena prva sjednica Vijeća, medijima danas rečeno da je u pitanju nastavak.

Vijećnik Matice bošnjačke dr. Jahja Fehratović istakao da je i ova sjednica obilovala nepravilnostima, te da su i na prethodnom zsjedanju u nekoliko navrata ukazivali na nelegalno djelovanje koje su danas predstavnici većine u Vijeću pokušali da isprave.

I ovog puta nastavljena je praksa medijskog mraka koji traje od 2014. godine, gdje medijima nije dozvoljeno snimanje cijelog toka sjednice. Dr. Fehratović je zbog toga putem mobilnog telefona snimao sjednicu zbog čega je u jednom trenutku bio i fizički napadnut.

O konfuziji koja vlada u BNV svjedoči i izjava predsjednika Esada Džudža, koji je dva puta biran u samo 15 dana. Na postavljena pitanja daje odgovore o potpuno drugim temama. Za sebe kaže da je izabran za potpredsjednika.

Obe liste dobile su po dva potpredsjednika, a ove funkcije obavljaće Fuad Baćićanin i Muhedin Fijuljanin sa liste Samoopredeljenje, kao i Sait Kačapor i Esad Rahić sa liste Vakat je. Lista “Vakat je” dobila je i mesta potpredsjednika Izvršnog odbora i jednog člana ovog organa. Izvršni odbor koji čine predsjednik, potpredsjednik i pet članova, četiri resorna odbora i Savet Vijeća  koji čine Senat, Savjet za odnose sa vjerskim zajednicama i predsjednički savjet.

SANA – Hazma Škrijelj

FOTO: SANA