Gosti STV novopazarski imami – tema: Mjesec Poslanika a.s.

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Gosti STV bili su imami novopazarskog medžlisa na čelu sa glavnim imamom. Povod jedan od najodabranijih mjeseci, Rebiul evvel, mjesec kada je rođen posljednji Božiji Poslanik, Muhammed a.s. Uz životopis Poslanika, njegove poruke i pouke, bilo je riječi i o aktivnostima novopazarskog medžlisa. Mešihat IZ-e u Srbiji i Medžlis IZ-e Novi Pazar ovom prilikom pozvali sve vjernike na mevludsku svečanost u kojoj će program izvjesti hor imama medžlisa IZ-e Novi Pazar. Svečanosti će prisustvovati i skupu se obratiti najviši predstavnici Islamske zajednice u Srbiji, a ona će se održati u četvrtak 06.12.2018. godine u Skender Kelebi (Melajskoj) džamiji sa jacije namaza.

Tarik ef. Abdulhalik podsjetio je na praksu Poslanika a.s, gdje savjetuje svoje ashabe šta da čine kako bi bili dobri vjernici. Abdulhalik dodaje da je Islamska zajednica, kao krovna institucija, u djelo sprovela ono na šta Poslanik u hadisima podsjeća.

Kemal ef. Jusufović, kao član hora imama novopazarskog medžlisa svojim milozvučnim glasom počastio je gledaoce sa par ilahija. Cijelu emisiju pogledajte večeras na STV sa početkom od 21h.

 

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img