Nikšić: Trebamo raditi na prevenciji i da do nasilja nikada ne dođe

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Ženska mreža Stranke pravde i pomirenja aktivno je uzela učešće u obilježavanju Međunarodnih 16 dana aktivnizma borbe protiv nasilja nad ženama. Nakon Tutina, akcija je sprovedena i u Novom Pazaru.  Pored dijeljenja propagandnog materijala sa jasnim porukama, cilj je kažu i razgovor sa građanima i razmjenjivanje mišljenja.

“Institucionalni momenat je jako bitan zato što su institucije te koje osim represije i kažnjavanja nasilja rješavaju posljedicu. Mi trebamo raditi na prevenciji i na tome da do nasilja ne dođe, upravo ovakve akcije dovode do toga” – poručila je predsjednica „Ženske mreže“ SPP-a, Jasmina Nikšić.

Članica Izvršnog odbora “Ženske mreže” istakla je da su zadovoljni saradnjom građana.

“Ovdje je stvarno dobra ekipa, i omladine i nas starijih koji smo prepoznali ideju SPP-a i Ženske mreže. Mi smo tu da podržimo svaku akciju i da je podržimo bez obzira koliko to zahtijevalo odricanja jer sve radimo u službi našeg naroda, da pomognemo u podizanju svijesti buđenja i da dođe do shvatanja o suštini kod svakog građanina” – kazala je Sadika Džanković, članica Izvršnog odbora „Ženske mreže“ SPP-a.

„Ženska mreža“ akciju će nastaviti tijekom cijele sedmice u Sjenici, Priboju, Prijepolju i Novoj Varoši. Obilježavanje borbe protiv nasilja nad ženama traje do 10. decembra.

Sana / Tekst i foto: Džana Džanković

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img